Categorie: GADGET

Asus Zenfone Max Pro M1 – Baterie de 5000 mAh, atât! [UNBOXING & REVIEW]

Mi-am dorit întotdeauna un telefon subțire și performant. Nu contează cât ține bateria, doar să fie cel mai subțire și cel mai performant din lume. Prima afirmație este poate adevărată. A doua în nici un caz. Nimeni nu s-ar supăra dacă telefonul lui de 1000 de euro ar avea 10 mm grosime în loc de 7 mm. Mai ales dacă astfel ar ține bateria de două ori mai mult.

Cu aproximație, pentru că între Zenfone Max pro M1 și Zenfone 5 este o diferență de grosime de doar 0.6 mm. De la 7.9 la 8.5. De ce vorbesc atât de mult de grosime? Pentru că unul are o baterie de 3300 mAh și unul de 5000 mAh. Ghici care?

La performanțe nu prea e diferență, același procesor Snapdragon 636, aceeași memorie RAM de 4 GB și aceeași stocare de 64 GB. Ambele suportă card microSD de până la 512 GB și surpriză, și două SIM-uri în același timp. Au un ecran similar, Zenfone Max Pro M1 are 5.99 inci cu 2160×1080 pixeli, tot de tip IPS și tot două camere pe spate și una pe față.

Bine, de aici încep diferențele. Zenfone Max Pro (of ce nume lung) nu fotografiază chiar atât de bine ca Zenfone 5, nu are spate de sticlă ci din policarbonat și metal, care dacă mă întrebi pe mine este mai bun. În plus îi lipsesc niște elemente la conectivitate cum ar fi un modem puțin mai slăbuț dar perfect capabil de 4G-ul de oriunde, nu are WiFi AC și nici NFC. Dar are Radio FM. Și MicroUSB. Da, știu, suntem în 2018 și tot nu putem renunța la această mufă puțin păcătoasă și ceva mai sensibilă.

Dar, Zenfone Max Pro M1 are un preț de aproape 1200 de lei, depinde unde îl mai găsești. Cică s-a epuizat primul lot chiar înainte să ajungă la noi la teste, dar sunt promisiuni că următoarele cereri vor fi onorate. Și cred că vor fi multe, pentru că este un dispozitiv care chiar merită. Da, aceasta este o concluzie. Dacă  nu vrei să faci plăți cu telefonul, sau nu vrei cea mai bună cameră și te mulțumești cu o autonomie reală de aproape două zile, zic să arunci o privire la unboxing-ul și review-ul de mai jos.