Categorie: GADGET

Zoom H5 – Noul membru al echipei [UNBOXING & REVIEW]

Dacă în articolul anterior am încercat, și sper că am și reușit să îți explicăm care este ”războiul” nostru cu sunetul de calitate și de ce vrem neapărat să învingem, aici ne concentrăm pe noul membru al echipei acest Zoom H5. Apropo, dacă vrei sfaturi despre ”scule” mai ieftine de sunet pentru un începător pe YouTube, clipul anterior te va ajuta foarte mult.

Revenind la H5, a fost o investiție calculată, însă când vine vorba de sunet am considerat că merită pe deplin. Acesta este practic un recorder portabil cu două microfoane foarte bune, cu intrări pentru lavaliere profesionale cu fir sau wireless și este gândit să îți ofere cel mai bun sunet posibil la acești bani. Vreo 300 de euro în pachet complet dar vom înregistra cu el sunet atât în studio cât și la exterior,  în special la review-urile de mașini. Acolo unde știu că se simțea lipsa unui sunet mai bun.

Principiul e simplu, merge cu baterii, are un procesor de sunet mai bun decât orice cameră foto sau video, și înregistrează pe carduri SD. Apoi în Premiere Pro, sau orice alt program de editare poți sincroniza în câteva secunde sunetul cu cel provenit din camera video. Și apoi pe acela îl pui pe mute. Îl păstrezi doar pentru control.

Diferența este mai mult decât notabilă. Timbrul vocii este mult mai prezent, mai complex, și reușește să atenueze atât zgomotele de la distanță cât și acele sunete enervante pe care le face omul când vorbește. Acele păcănituri de care vorbeam în review-ul anterior.

Bun, îl vom pune la treabă și sunt sigur că veți observa diferența în review-urile care urmează. Până atunci te invit să urmărești unboxing-ul de mai jos.