Zoom H5 – Noul membru al echipei [UNBOXING & REVIEW]

Dacă în articolul anterior am încercat, și sper că am și reușit să îți explicăm care este ”războiul” nostru cu sunetul de calitate și de ce vrem neapărat să învingem, aici ne concentrăm pe noul membru al echipei acest Zoom H5. Apropo, dacă vrei sfaturi despre ”scule” mai ieftine de sunet pentru un începător pe YouTube, clipul anterior te va ajuta foarte mult.

Revenind la H5, a fost o investiție calculată, însă când vine vorba de sunet am considerat că merită pe deplin. Acesta este practic un recorder portabil cu două microfoane foarte bune, cu intrări pentru lavaliere profesionale cu fir sau wireless și este gândit să îți ofere cel mai bun sunet posibil la acești bani. Vreo 300 de euro în pachet complet dar vom înregistra cu el sunet atât în studio cât și la exterior,  în special la review-urile de mașini. Acolo unde știu că se simțea lipsa unui sunet mai bun.

Principiul e simplu, merge cu baterii, are un procesor de sunet mai bun decât orice cameră foto sau video, și înregistrează pe carduri SD. Apoi în Premiere Pro, sau orice alt program de editare poți sincroniza în câteva secunde sunetul cu cel provenit din camera video. Și apoi pe acela îl pui pe mute. Îl păstrezi doar pentru control.

Diferența este mai mult decât notabilă. Timbrul vocii este mult mai prezent, mai complex, și reușește să atenueze atât zgomotele de la distanță cât și acele sunete enervante pe care le face omul când vorbește. Acele păcănituri de care vorbeam în review-ul anterior.

Bun, îl vom pune la treabă și sunt sigur că veți observa diferența în review-urile care urmează. Până atunci te invit să urmărești unboxing-ul de mai jos.

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

  1. Salutare și bravo că vorbiți cu greutate despre calitatea sunetului. Eu am fost prins de fenomenul podcast foarte tare de încă 3-4 ani în urmă, și așa că m-am apucat și eu de așa ceva.
    Momentan public pe trei canale de podcast diferite, două în română și unul în engleză.
    Pentru că sunt un tip nevăzător pasionat de tehnologie am început să scriu despre subiectul ăsta cam de vreo 10 ani încoace, și așa a apărut blogul http://www.nevazator.ro iar cu ceva vreme în urmă podcastul Nevăzător.ro unde vorbesc în general despre tehnologii de acces utile nevăzătorilor sau orice este accesibil lor în materie de tehnologie. Fie că e vorba de aplicații, dispozitive sau demonstrații audio le cuprind în acest podcast. Am ceva similar pe engleză numit Accessible Computer podcast.
    De asemenea, am Ascultarea de Scriptură podcast care este axat pe meditații la teme biblice.
    La ăsta cred că am lucrat cel mai mult, având până acum peste 300 de episoade. Ca echipament folosesc un Rode Procaster ca microfon, cu un mixer Yamaha și boxe monitor hs7. Mai am ceva cabluri profi bineînțeles, și încă câteva microfoane care le-am tot sucit și rotit până am găsit o soluție facilă. E vorba de un Senheizer vocalist 835, un Audiotehnica ATR 2100 care merge și pe usb și pe xlr, și un Behringer. Ca soluție portabilăfolosesc un voice recorder Olympus dar și iPhone cu un microfon Shure MV88 care vine cu propriul software în care se pot face foarte multe reglaje de sunet, atât manual cât și preseturi gen speech, aqoustic, singer, band, flat etc. Sună absolut magnific acest microfon cât o prună, însă și el e mare păpăcios de baterie. Ideal de înregistrat cu modul avion pornit.
    O să vă urmăresc cu plăcere cu privire la fenomenul podcast românesc, și sper în câțiva ani să avem și noi o comunitate de podcasteri consistentă în România.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.