Cum am ancorat #casabuhnici?

Colțare + tije filetate + cuie + ancore chimice + Șoflete.
Așa arată rețeta de ancorare a casei. Spre deosebire de o casă tipică de pe la noi unde peste fundație se ridică stâlpi armați cu fier beton, care mai departe fixează pereții din blocuri ceramice sau BCA, la noi pereții din CLT stau ca o cutie de lemn pe fundația de beton. „Cutia” este fixată așadar de fundație în câteva zeci de „ancore” astfel încât să o lăsăm să fie flexibilă pe verticală dar să nu plece de pe poziție. Și știm că nu o să se deplaseze din poziție pentru că fiecare tijă e imposibil de scos din beton după ce face cunoștință cu… ancora chimică.

În clipul de astăzi îți arătăm cum am folosit nu doar ancora chimică dar și alte zeci de produse de la Foerch.

Trebuie să recunosc că nu știam de Foerch până acum dar ne-au convins că merită să ne aprovizionăm de la ei pentru că livrează direct în șantier indiferent de câți bani chletuiești și sunt mai ieftini decât cele mai multe magazine de construcții. În plus, ai pe cine să suni și să ceri un sfat, mai ales când construiești în regie proprie. Problema este că oferta lor e… uriașă. Lui Marius i-a luat câteva zile să își dea seama ce să aleagă din biblia aceea de 2 kg cu zeci și zeci de mii de produse.

Ultimele articole

Articole recomandate

24 Comments

 1. Nu-i buna banda precomprimata , fiindca se imbiba cu umezeala ( apa , condens etc )

  Ferestrele se monteaza in mod profesionist daca se executa : „RAL Montage” ( Germania ) sau ONORM ( Austria )

  Adica se foloseste banda de etansare ( Illbruck , Soudal , Henkel , Wurth etc ) care se lipeste cu un Primer ( butilic ) , dar se foloseste si Spuma Poliuretanica ( PUR )
  Banda de etansare se monteaza atat pe partea interioara a ferestrei cat si pe partea exterioara ( sint benzi pentru interior si benzi pentru exterior )
  Iar spaletii ( la cladirile in „rosu” din caramida arsa / ceramica ) se acopera cu adeziv de gresie ( adica se „glatuiesc” ) pentru a avea o mai buna aderenta intre banda de etansare si spaleti .

  Nu aplecati urechea la tot ceea ce va zic agentii . Nu tot ce zboara se mananca !

 2. Catalogul ala trebuie lasat langa WC mai ales pentru situatiile in care bateria telefonului trebuie conservata.
  Legat de banda precomprimata (cea mica, vezi min 13:50) se pune intre 2 straturi de vata ?
  Intelesesem din clipul dedicat vatei ca intre ele nu se pune nimic ceea ce le permite sa se intrepatrunda , fiind foarte fibroase, eliminand spatiul dintre ele. Nu te incurca banda din punctul asta de vedere ?

 3. Draga GB,
  Pana la urma, ai fi putut apela la celebra voastra ”Casa la cheie”. Cu un maxim de efort si un minim de timp, ai fi avut casa mult dorita in doar maxim trei saptamani. Fara alte complicatii. Sau nu-i chiar asa?!
  PS: Sa stapaniti sanatosi si voiosi casa vostra, sa va bucurati de ea si ”Doamne ajuta!”, om mai vedea. :)

 4. Salut George, am urmarit tot video-ul, mi se pare foarte tare aceasta ancora chimica, suruburile care sunt prinse in beton sunt destul de puternice pentru a sustine peretii, insa cuiele aplicate in pereti par foarte mici si nu prezinta o garantie prea mare in caz de cutremur (mai mult ca sigur se vor deplasa). De ce nu s-au folosit si la pereti suruburi la fel de groase cu posibilitatea de prindere prin piulita?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.