#casabuhnici – Cum am turnat betonul

Cu mașina de turnat betonul. Simplu, nu? Probabil că te întrebi însă cât de mult beton, și mai important cât fier am băgat în fundație. Puțin beton, foarte puțin pentru că dedesubt se află stratul de izolație din sticlă expandată de la Geocell și doar o tonă de fier. Nu am avut nevoie de mai mult. Casa va fi una foarte ușoară și nu am avut nevoie de mai mult, și da, pot să îți spun că este asigurată să reziste la un cutremur de 9 grade. Nu că ne-am aștepta la vre-unul în următorii 100 de ani, dar vreau să fiu sigur că Ariana, dacă va decide să rămână în această casă, nu va avea nici un fel de probleme. 

Betonul folosit se numește Agilia și este mai deștept din mai multe puncte de vedere. Nu necesită vibrare după ce a fost turnat și nu are nevoie nici de compactare. Curge și se așează sub propria lui greutate, lucru foarte ușor de observat în clipul de mai jos. Se poate turna foarte repede, chiar la 1 metru cub pe minut și desigur, punctele de turnare sunt în număr mai redus. Curge și se așează sub propria lui greutate cum am spus. Un alt avantaj este nivelul de impermeabilitate mai ridicat și ajută la protejarea armăturilor. Acelea despre care spuneam că am folosit doar o tonă. O ultimă mențiune, betonul Agilia Fundații, pentru că acesta este numele său complet, beneficiază de un control strict al stabilizării compoziției și producției și este un produs certificat BES 6001. Adică este produs responsabil din surse monitorizate atent.

În concluzie, este atât de ușor de lucrat cu el încât și o studentă de 24 de ani poate da o mână de ajutor. O cheamă Simona și o puteți vedea în clipul de mai jos. Mai jos sunt de asemenea ambele live-uri pe care le-am făcut la fața locului. Dacă vrei să îți construiești o casă în viitorul apropiat, ia-ți puțin timp și urmărește clipurile de mai jos. Sunt sigur că te vor ajuta să îți faci o idee despre tehnologiile noi din acest domeniu.

Ultimele articole

Articole recomandate

29 Comments

  1. Salut George,
    Am o intrebare si rugaminte in acelasi timp : ai putea sa-mi dai un contact de la firma de dirigentie de santier ? (CPM daca am inteles corect din filmarea de la turnarea betonului).

    Multumesc anticipat,
    Sorin

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.