Când vine vorba de televizoare OLED lucrurile se simplifică destul de mult pentru mine. Cel puțin la partea de review. Spre deosebire de panourile LED/LCD, OLED-ul își generează propia sa lumină. Astfel, atunci când vorbim de negru absolut lucrurile sunt simple. Pixelii care afișează negru sunt complet stinși, fără nici o urmă de iluminare de la cei din vecinătate care afișează altă culoare. Acesta este unul din motivele puternice pentru care recomand această tehnologie.
Din nefericire pentru noi, oamenii de rând, OLED-ul este scump. Indiferent de diagonală. Cam de două, poate chiar trei ori mai scump ca un televizor cu panoul clasic, la aceeași diagonală. Din acest motiv, vă rog să nu vă supărați pe mine că vă prezint un televizor al cărui preț se apropie de cel al unei mașini noi. Da, sigur, te poate ține mai mult decât o mașină, mai ales dacă ești o persoană activă și vezi ecranul aprins abia în weekend pentru un film. 165 de centimetri sunt suficienți să acopere un loc importan pe peretele sufrageriei tale, indiferent cât de mare ar fi ea.
Un alt lucru important este că televizoarele OLED, indiferent de diagonală, vin echipate cu un procesor de imagine dintre cele mai bune. Au și nevoie la câte milioane de pixeli trebuie să gestioneze. Probabil cele 8K vor veni echipate în două variante, cu procesoare de la Intel sau AMD.
Mai jos găsești, pe scurt, explicate câteva din tehnologiile acestui model.
OLED Master HDR – Procesare a imaginii în HDR 10 sau HLG. Pentru asta ai nevoie de o sursă HDR, din player-ul de USB sau HDMI. Există un nivel de procesare și pentru conținutul vizionat online sau cel din surse separate de semnal, mai puțin cel de TV
Superb Motion Drive – Aceasta se referă la fluiditatea cu care se afișează imaginile. Da, există și acel mod care interpune cadre pentru a fi mai fluidă imaginea, dar ajută foarte mult la scenele de acțiune rapide și la sporturi de exemplu. Tocmai pentru a nu pierde nici un moment important.
VR-Audio true Surround – Puțin exagerată denumirea, nu avem nici un VR aici, însă soundbar-ul are multe difuzoare, unele poziționate chiar în capetele acestuia și orientate la 45 de grade care oferă o experiență similară de Surround. Nu luați de bună orice denumire de marketing, surround-ul adevărat este cu minimum 7.1 boxe poziționate în toată camera.
Foarte slab acest review. Pe întreaga durată a videoului s-au luat în râs denumirile folosite de cei de la Panasonic de parca restul brandurilor nu folosesc asa ceva.
Nu ai spus nimic despre filtrul adaugat panoului ptr stoparea reflecției pe roșu (rgb). Sau despre functia TV anywhere, THX, procesorul de imagine (HCX2) facut împreună cu cei de la Hollywood. Dezamagitor! Se putea si mai bine doar ca nu ati dorit