Categorie: GADGET

UNBOXING & REVIEW – FEIYUTECH A2000 – Stabilizare extremă pentru camere mici

FEIYUTECH A2000. Am scris numele cu majuscule ca să nu vă încurcați atunci când îl căutați pe site-urile din afară pentru că, desigur, la noi nu se prea găsește. Acesta este unul dintre cele mai ieftine și chiar cele mai bune gimbal-uri pentru camere mirrorless. Adică pentru Panasonic GH4 pecare le folosim de mai bine de un an.

Merge și cu camere mai mici, de exemplu cele din seria A5000 sau A6000 de la Sony, și cu puțină bătaie de cap la configurare, chiar și cu compacte. Pentru acestea din urmă însă nu l-aș recomanda, pentru simplu fapt că depășește sensibil prețul camerei și nu știu dacă mai rentează. Da, gimbal-ul este vreo 800 de dolari.

Ce este un gimbal? Destul de simplu, un stabilizator electronic pentru filmare ce folosește trei motoare, un giroscop și desigur niște baterii serioase. El compensează orice mișcare pe care o face cameramanul și cu ceva exercițiu vei putea filma la fel de stabil și fluid ca în ultimul film al lui Michael Bay. Minus efectele speciale de milioane de dolari.

V-am arătat alternative și pentru telefon, acel Feiyutech G4 Plus,  Osmo sau pentru GoPro-uri acel Karma. Click pe denumire pentru review-urile complete la mine pe blog. De asemenea, sunt sigur că ați văzut pe la nunți, botezuri și alte evenimente o jucărie similară numită Ronin. Este alternativa mai populară de la DJI, folosită și pentru camere de filmat ceva mai mari.

Hai să vedem așadar cum se comportă acest Feiyutech A2000 la filmările noastre, nu înainte de un unboxing ca la carte.