UNBOXING & REVIEW – FEIYUTECH A2000 – Stabilizare extremă pentru camere mici

FEIYUTECH A2000. Am scris numele cu majuscule ca să nu vă încurcați atunci când îl căutați pe site-urile din afară pentru că, desigur, la noi nu se prea găsește. Acesta este unul dintre cele mai ieftine și chiar cele mai bune gimbal-uri pentru camere mirrorless. Adică pentru Panasonic GH4 pecare le folosim de mai bine de un an.

Merge și cu camere mai mici, de exemplu cele din seria A5000 sau A6000 de la Sony, și cu puțină bătaie de cap la configurare, chiar și cu compacte. Pentru acestea din urmă însă nu l-aș recomanda, pentru simplu fapt că depășește sensibil prețul camerei și nu știu dacă mai rentează. Da, gimbal-ul este vreo 800 de dolari.

Ce este un gimbal? Destul de simplu, un stabilizator electronic pentru filmare ce folosește trei motoare, un giroscop și desigur niște baterii serioase. El compensează orice mișcare pe care o face cameramanul și cu ceva exercițiu vei putea filma la fel de stabil și fluid ca în ultimul film al lui Michael Bay. Minus efectele speciale de milioane de dolari.

V-am arătat alternative și pentru telefon, acel Feiyutech G4 Plus,  Osmo sau pentru GoPro-uri acel Karma. Click pe denumire pentru review-urile complete la mine pe blog. De asemenea, sunt sigur că ați văzut pe la nunți, botezuri și alte evenimente o jucărie similară numită Ronin. Este alternativa mai populară de la DJI, folosită și pentru camere de filmat ceva mai mari.

Hai să vedem așadar cum se comportă acest Feiyutech A2000 la filmările noastre, nu înainte de un unboxing ca la carte.

Ultimele articole

Articole recomandate

20 Comments

 1. Salut George. Ai uitat sa spui Cum se numește aplicația pt Feyu. Am și eu un Feyu Tech MG v2 dar nu găsesc aplicație pt telefon. Mulțumesc.

 2. Salut George,

  Într-adevăr jucăria asta merită atenție. La începutul review-ului ai spus că un Ronin e cam mare(îți spun eu că e și un pic greu) iar acest FEIYUTECH A2000 este mai compact. Total de acord, dar nu poți compara un Ronin cu acest gimbal. Un Ronin îți duce fără probleme un Red sau o ARRI cu tot cu obiective, acumulatori, etc., pe când un FEIYUTECH A2000 probabil că nici nu pornește cu așa ceva pe el(sper că întelegi aluzia).

 3. Salut.
  Stiu ca poate nu e neaparat la subiect aceasta intrebare,dar as vrea sa imi spui si tu parerea ta,stiind ca esti o persoana avizata:
  Ce ai alege intre Panasonic GH5 si Sony a7Smk2? Singurul aspect pe care nu il lua in calcul,este pretul pt. ca as fi dispus sa dau mai mult daca este vorba de calitate.In rest,poti sa imi spui parerea dupa toate criteriile pe care le consideri importante.Multumesc.

  • PnPentru ce ai tu nevoie, probabil sony. Nu l-am testat însă presupun că având un senzor full frame ai sensibilitate mult mai bună la lumină scăzută. În rest sunt la fel de bune la filmare, stabilizare, etc. GH5 are câteva avantaje, bitrate mai mare la video și slot-uri duale de card SD. Întreabă și un profesionist din acel domeniu, un videograf de nuntă. El ce și-ar lua?

 4. Am uitat sa specific la comentariul de mai sus cu Panasonic si Sony.Aparatul il voi folosi 80% in regim de video,iar restul de 20% pentru fotografie.
  Din cei 80% pt video,cam 60% va fi folosit la nunti,iar restul de 20% pt. proiectele mele personale (spot-uri publicitare,sport)

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.