Am ferestre complet automate! În sfârșit! [UNBOXING & REVIEW]

Aveam o situație. Pare un lucru simplu însă la câte automatizări am instalat în #casabuhnici pe care le pot controla complet din telefonul mobil, a rămas ceva puțin în urmă. Deși le-am achiziționat cu telecomandă și control de la distanță, ferestrele de mansardă de la Velux nu au fost integrate în sistemul principal. Motivul a fost că acestea comunicau doar cu telecomanda cu care au venit, care, deși destul de deșteaptă și cu touchscreen, a rămas uitată pe masă. Bine, asta și faptul că ii se descărca bateria destul de repede.

Velux Active a rezolvat problema și acum pot vedea ferestrele de pe telefon, le pot controla de la distanță prin aplicație și chiar le pot programa să se închidă și deschidă dacă nu e suficient oxigen în casă, ori dacă e prea cald.

Acesta este practic un sistem format din trei dispozitive. Modulul la care se conectează și care de fapt copiază telecomanda inițială, și două controllere. Unul este un simplu buton pe care îl poziționezi de preferat lângă ușa de la intrare/ieșire ca să le închizi sau deschizi complet când ieși pe ușă, iar al doilea conține aceleași două butoane dar și un senzor de temperatură și unul de CO2. Acesta este important pentru ca sistemul să știe când nu e suficient oxigen în casă, lucru care se întâmplă de obicei dimineața după ce ai dormit acolo.

Un mare plus este că sistemul e compatibil și cu Apple HomeKit și cu Android. Mai puțin cu Google Home dar sper în curând. Poate și Alexa? Hai că e vorba doar de software, sigur se poate rezolva ceva.

Ultimele articole

Articole recomandate

2 Comments

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.