VIDEO REVIEW Mazda 3 – Samurai Kiken’na

Mazda 3 Hatchback (2014)

E unul dintre cele mai arătoase hatch-uri de pe piață. Sobru și tineresc în același timp. Și la fel e și la condus. Se mulează stării tale de spirit, are dublă personalitate. Știu că pentru motorul de 2,2 litri va trebui să plătești cam 1000 de lei la impozit. Mai pui și Casco, RCA și revizii și devine din păcate, un pic mai scumpă la întreținut decât un Opel Astra sau Golf. Dar, dacă vrei altceva, uită-te la Mazda. Chiar și cu motoarele mici, de 1,5 benzină, mașina e vioaie. Stă foarte bine pe șosea chiar dacă suspensia e standard iar la asta se pricepe Mazda foarte bine…

27.000 Euro e varianta de top cu acest motor și cam toate dotările posibile. Cere un test-drive, o să rămâi surprins.

Ultimele articole

Articole recomandate

89 Comments

  1. Mda …. incerc sa fiu ELEGANT … mi s-a atras atentia … ce sa fac nu ma pot abtine si iara vad multe intrebari copilaresti pe acest blog … sper ca acest mesaj sa imi fie afisat si incerc sa fiu cat se poate de ELEGANT …
    Mai lume de pe acest blog … eu cand ajung in tara mioritica .. un lucru ma traumatizeaza si anume … DRUMURILE MIORITICE !!!!
    Deci iti rupi masina in doua intrucat romania a reusit sa faca 100 km de autostrada in 20 de ani !!
    Dar ce vorbim aici ??!! … masini de zeci de mi de euro ??!! .. de marci ca mazda ??!!! … mazda nu s-a axact NICIODATA pe piata europeana .. piata ei fiind …Canada , Australia , America …. Mexic … cu atat mai putin tara numita ROMANIA !!
    Noi in primul si in primul rand trebuie sa avem drumuri , carburanti de calitate .. cum am ajuns in tara .. deja masina mia a simntit viata de romania … incepand de la cratere .. pana la carburanti … praf si lista continua …
    Tarisoara asta nu se merita sa te invarti cu masini de anumita valuare atata timp cat noi fiind tara din comunitatea europeana .. vom vedea cat va fii si asta ca apele cam fierb . asa … nu avem infrastructura .. nu avem NIMIC !!!
    Mazda e o marca asiatica … mai precis japoneza .. din ce stiu eu s construite la Hirosima ..nu stiu daca am scris bine … am avut si eu una .. o mazda 3 noua … o masina senzationala .. dar a fost senzationala pana ce a intrat in tara … ca apoi sa nu o mai simnt ….
    Incepand de la combustibili .. pana la articulatii … pe dedesupt … MAZDA !!!.. nu e masina pt romania !!! .. e masini pt alte lumi , dar nu a noastra in mod sigur .. dupa umblatura cu ea prin tara noastra draga a simntit acea masina toate craterele inevitabile din carosabil si avea saraca 11000 km !!! …
    Am ajuns cu ea si in Bucuresti .. o fii capitala tarii dar e INFECT … si este infect TOT !! cu injuraturi scuipaturi de pe geam … dar nu dau exemple de ce mi-am auzit … ca de !!! .. nu voi fii ELEGANT … dar eu relatez .. Realitati … !!..si oricat de mult ne-am eschiva de la realitate .. care nu e asta de pe blog … tara … si mai ales lumea suntem in urma rau de tot la toate capitolele … asta constatatat dupa vreo 15 ani de viata in alte meleaguri cu apa calda !!
    Am tot sperat ca de la an la an … se inbunatatesc lucrurile dar nu ai sa vezi asa ceva …dar revin … Mazda !! .. nu e o masina pt Romania ..PUNCT !!! ..
    Ea e o marca pt tarile cu apa calda … nu pt lumia a treia .. inca ceva .. mazda in top 100 al fiabilitatii e pe loc 1 !!.. dar fiabila in sensul ca vine exploatata in mod corespunzator pe drumuri corespunzatoare nu ..Romania !!!
    Marcile japoneze s fff bune !!!! .. problema lor ramane totusi , servisarea …
    Am vazut ca e mania masinilor nemtesti .. altceva nu se stie de catre romanul nostru , decat golf , focus , astra …. e o boala nationala … golf sinonim iphone
    Tara aceia doar loganul are trecere .. restul sunt bani aruncati … toti urlati dupa sute de cai .. dar unde sa-i si folosesti ??!!! va intreb ….cand infectii stau ascunsi cu radare .. ca intr-un an efectiv m-au terorizat ..unde sunt limite de 30 km/h!!!!! si voi vreti 300 cp .. ca mai vedeam pe aici ca 150 cp sunt nimica …
    Am vazut in ce mod se sii conduce in tara noastra am vazut …vai si amar cata violenta si nesimntire exista pe strazi .. cu depasiri de-ti vezi moartea cu ochii datorita unor inconstienti … unde mi s-au aratat atea de pe geam si am mancat atata.. pt ca le-am facut un semn mic din faruri … asta e romania si voi vorbiti de mercedes , bmw , lexus … dar ce fratilor aveti cateva mii de euro pe luna !! pt intretinere ??!!! si atunci ce rost au asemenea masini intr-o tara ca a noastra
    Prerea mea cat in tara asta salarul va fii in continuare 250 euro !!! tot in rahat vom sta .. incepand de la gusturi muzicale … pana la educatia financiara a fiecaruia si in a da valuare corecta banilor cheltuiti …
    Multi dintre cei care stau pe acest blog realmente nu au nevoie de masini blazonate adica .. audi , bmw …. asta e doar opulenta .. in mod ostentativ sa se faca vazut … dar realmente masina perfecta de romania e dacia !!!! si atat !!!.. restul e can can …
    Nu stiu daca mi se va afisa mesajul .. cred eu ca am fost destul de elegant … dar din ce stiu eu … aici fiecare isi scrie cate o impresie .. fara atac la persoana … deci nu am treaba cu absolut nimeni .. comentariile mele sunt la mod general … si m-ai terminati cu intrebatul de tipul … ,, George stii … dar tu ce ai alege intre aia si aia … fratilor sunteti penibili … fiecare alege in functie de necesitati , gusturi personale … domnul Buhnici nu are aceleas gusturi cu ale voastre .. e normal sa va raspunda .. ca de nu isi pierde audienta pe acest blog .. si ramane singur … daca intelegeti … deci treaba asta cu ce ai alege daca ai avea suma de xxx euro … ca e chiar de tot rasul ….
    Cm atat … numai bine la toata lumea .. si nu uitati Dacia e regina soselelor romanesti .. iar viteza excesiva nu e in concordanta cu infrastructura tarii ….

  2. Salut, dupa parerea mea,motorul de 2.2 diesel e prea mare pentru mazda3.Adica nu ai nevoie la asa o masina mica de un motor asa mare,mai ales diesel. Pentru CX-5 si Mazda6 e perfect in schimb.

  3. @ nicusor de la braila
    Nicusor si voi acolo aveti accent moldovenesc, dar… :-)

    O masina foarte frumoasa si foarte bine inchegata. O placere sa o conduci.
    Cred ca Mazda a reusit o transformare de marketing foarte reusita pentru piata europeana si a adus o imagine de marca interesanta. Masini bune faceau si inainte, dar nu placeau ochiului „ne-oblic” :-)
    Hai ca am glumit destul!
    Foarte bun review-ul, astept si altele…

  4. Salut George,
    Arata foarte bine noua mazda 3, motorizarile sunt intr-adevar de tip dinozaur fata de tendintele actuale, dar multi nu inteleg ce influenta are capacitatea cilindrica a unui motor. Totusi sper ca fiabilitatea mazda s-a imbunatatit fata de predecesoarea sa, adica modelul 2009-2013, care a cam fost vai de capul ei.
    Zilele astea in drumul spre servici ( cu bicicleta evident ) am vazut un model electric de la Renault, se numeste TWIZY Urban, foarte interesant. As propune sa ii faci un review daca il prinzi :D. Dar te rog sa alegi varianta de 17 CP.

  5. Salut George! Foarte bun review-ul! Leagat de masina foarte frumoasa masina insa cam atat. Eu, personal n-as da banii pe o masina care are:
    -sistem navigatie pozitionat ca la Audi;
    -aripioara de rechin ca la BMW;
    -motor de 2.2 ca la Mercedes;
    -comenzile pt geamuri pe portiera soferului pozitionate ca la Vw;
    -„tableta” pt navigatie si designul bordului in jurul ei aduce tot a Bmw.
    In plus Mazda nu are fabrica in Europa asta traducandu-se prin faptul ca sunt sanse sa astepti cateva saptamani dupa piese.
    Dar poate sunt eu prea atent la detalii :).

  6. Salut,
    te contrazic la un punct.
    Si eu am auzit de faptul ca diesel-ul se incalzeste mai greu iarna, dar in cazul skyactive-ului mie mi se pare ca se incalzeste cam de 2 ori mai repede decat toate motoarele pe benzina pe care le-am condus iarna. Am masurat cu cx5-ul si incepe sa bage caldura foarte repede si nu cred ca are si incalzire electrica. Evident la condus normal nu fortata masina.

  7. Nu cred ca aceasta masina se va vinde cu acest motor! Majoritatea in Romania vor avea motoarele pe benzina din cauza taxelor! Cred ca acest motor e mai cautat pe Mazda 6.

  8. Buna George,

    E poate putin offtopic ceea ce vreau sa te intreb dar sper ca te vei deranja sa-mi raspunzi.
    Legat de video-urile de la sectiunea Auto, as avea o propunere in cazul in care esti interesat. Sa incluzi in prezentarile tale si masini mai vechi pe care romanii inca le cumpara second-hand, lista e lunga: Bmw e39,e60, Mercedes w211, Audi A6, VW Passat etc.
    Ar fi ceva util, sunt sigur ca ai gasi proprietari dispusi sa-ti dea masina pentru un review, si ar fi interesant pentru cei care nu-si permit o masina noua, sa afle informatii din 2014 despre o masina mai veche pe care ar dori sa o cumpere dar nu gasesc informatiile necesare sau o parere bine conturata. Multumesc anticipat !

  9. Golf 7 2.0 tdi highline cu optionale pentru a ajunge la nivelul echiparii Revolution 2.2 diesel costa cu 3000 de euro mai mult. Din cate stiu eu dealerii vw sunt destul de greu de clintit la pret pentru ca au vanzari mari. Mazda e cu adevarat o prezenta extraordinara pe strazile ultrapline de ‘nemtoaice’.

  10. Salut George o masina frumoasa care imi face din ochi ,spun asta din punctul de vedere a unui posesor de mazda 3 prima generatie de care sunt foarte multumit si e foarte fiabila!
    Poate mergi in octombrie la salonul auto de la Paris, mi-ar face placere sa te intalnesc acolo !

  11. @George Buhnici daca se strica mai luam unul :)) Am inteles ca reparatia unui iPhone 6 plus e aproape cat un OnePlus One…pai numai de banii dati pe un iPhone 6 plus ne putem lua 5 OnePlus Onel :D Dar ce sanse sunt sa se strice? La mine nu s-a stricat niciun telefon pana acum, mai conteaza si cum ai grija de el…nu mi-ar fi teama sa cumpar unul fara service aici, oricum nu am apelat niciodata la unul.

  12. Si eu cred ca Mazda este o alegere mai buna,numai ca traim in Romania unde toata lumea viseaza Golf si Passat. Cand o sa vrei sa o vinzi sa nu plangi pe langea ea prin targ. Un Golf il vinzi intr o zi.

  13. Salut George,
    dacă vrei, putem să ne vedem într-un weekend să conduci și varianta G120 Attraction, gri metalizat. Eu sunt din București așa că nu cred că ar fi o problemă să ne vedem, mai ales că singurul lucru care ar fi de văzut e cum lucrează motorul de 2.0 cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte precum și consumul, insonorizarea și engine sound-ul. Astfel, testul pentru Mazda 3 cred că ar fi unul complet în condițiile în care am înțeles că această variantă ar fi printre cele mai căutate (1.5,2.2,2.0).
    PS: să știi că sunt diferențe destul de mari în comportament între 2.0 și 1.5.
    Dacă ești de acord cu propunerea dă-mi un mesaj pe e-mail.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.