VIDEO Piaggio MP3 Yourban – noul Buhnicimobil

Nu are două și nici patru roți. Așadar e un triciclu. Nu e nici scuter, nici motocicletă dar mă trezesc spunându-i des ”motor”. Din orice unghi l-ai privi, e tot o ciudățenie spectaculoasă. Întoarce priviri pentru că arată cu totul altfel decât orice altceva ai mai văzut pe stradă. Dar nu l-am luat pentru niciunul dintre argumentele de mai sus.

67_MP3_YOURBAN

Cei mai mulți dintre voi știu că sunt fan BMW când vine vorba de mașina personală. Am avut deja trei iar cel mai recent exemplar face deja fericită o altă familie de mai bine de un an și ceva. Da, nu mai am mașină personală din primăvara lui 2013. Și cum adică? Tată de familie tânără, cu niște posibilități și vinzi mașina la nici un an după nașterea copilului? Ei bine, da. Am decis că nu voi fi încă un orășean captiv în legenda necesității absolute a mașinii. În realitate, fosta mea mașină stătea cu zilele în parcare și ”curgeau” banii din ea. O foloseam ocazional și câte o dată în weekend pentru că în oraș era mai mare bătaia de cap decât foloasele. 10 minute până la serviciu cu mașina înainte de vârful de trafic și încă 10 înapoi seara. 20-30 de minute în căutarea unui loc de parcare. Motorină, spălat, asigurări, etc…

Calculul meu e simplu. Min. 40 de minute câștigate pe zi înseamnă cu ușurință vreo 200 de ore active pe an. Nu cred că ai nevoie să îți spun ce poți face într-o oră liberă, darămite în câteva zeci pe lună. Așa că de luni până vineri eu mergeam deja de prin 2007 cu un scuter. O Vespa și mai frumoasă dar incredibil de periculoasă din cauză că imaginea ei de obiect cult contrastează puternic cu lispa crasă de stabilitate și control în situații limită. Așa că am vândut-o unui brazilian aventuros și am decis că trec la nivelul următor. Am ales un Piaggio MP3 Yourban după cinci ani în care am citit, m-am documentat și am visat. După primul sezon pe trei roți îți pot spune că Yourban-ul este tot ce nu e Vespa. Mai rapid, mai stabil, mai sigur, mai confortabil și mai vizibil în trafic. Destulă vorbărie. Să vedem testul video.

Ce-o să fac la iarnă? Am deja o geacă specială cu protecții coate, spate, umeri și trei straturi pentru vânt, ploaie, frig. Apoi vine curând și parbrizul. Dacă nu ninge, vă arăt imagini cu Yourban prin trafic și în decembrie.

Pe Centura București și apoi pe Autostrada Soarelui. Scuze pentru tremurul imaginilor.

Cum arată suspensia ”nebună” a lui MP3 cu carena demontată:

Un Piaggio MP3 în Garajul lui Jay Leno:

Imagini din mers de dedesubtul lui MP3:

Imagini de detaliu cu suspensia:

În fine. Acolo unde vezi un astfel de scuter mare, lipsește o mașină. Dacă ești la volan și l-ai văzut, fii atent că dispare de lângă tine în câteva secunde. De aceea le mulțumesc încă o dată celor mai mulți șoferi care au bunăvoința de a face loc la semafor oricărui scuter. Și dacă tot te-ai săturat să stai în trafic și te-ai decis să începi să te miști, pontul meu este să comanzi din toamnă pentru anul următor.

Specificații, versiuni și prețuri pe site-ul oficial.

Ultimele articole

Articole recomandate

68 Comments

  1. Intrebare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Stiu ca articolul e vechi dar poate imi raspunde George sau cineva care stie. Cati km rezista un motor de maxiscuter (intre 300 si 650cc sa zicem)?
    Peste tot am gasit ca ar avea nevoie de segmentare dupa 40-50.000 km si mi se pare putin. Eu fac distanta asta in maxim 2 ani.

  2. Salut George de abia acuma am dat de acest video chiar este interesant MP3-ul
    Ce zici de un BRP can-am Spyder la teste, eu unul am testat in Madrid prima versiune aparuta pe piata si la fel se conduce cu B

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.