VIDEO REVIEW Mazda 3 – Samurai Kiken’na

Mazda 3 Hatchback (2014)

E unul dintre cele mai arătoase hatch-uri de pe piață. Sobru și tineresc în același timp. Și la fel e și la condus. Se mulează stării tale de spirit, are dublă personalitate. Știu că pentru motorul de 2,2 litri va trebui să plătești cam 1000 de lei la impozit. Mai pui și Casco, RCA și revizii și devine din păcate, un pic mai scumpă la întreținut decât un Opel Astra sau Golf. Dar, dacă vrei altceva, uită-te la Mazda. Chiar și cu motoarele mici, de 1,5 benzină, mașina e vioaie. Stă foarte bine pe șosea chiar dacă suspensia e standard iar la asta se pricepe Mazda foarte bine…

27.000 Euro e varianta de top cu acest motor și cam toate dotările posibile. Cere un test-drive, o să rămâi surprins.

Ultimele articole

Articole recomandate

89 Comments

  1. Salut George in viitorul apropiat vreau sa achzitionez o masina de familie si nu reusesc sa ma decid.Cred ca un sfat din partea ta mi-ar face alegerea mai usoara.
    In principiu o sa achizitionez un diesel si m-am gandit la Vw Passat b6, Citroen c5 , Opel Insignia dar sunt deschis si la alte propuneri. Bugetul este undeva intre 7000-8000.
    In acest buget am gasit masini cu an de fabricatie intre 2009(passat si insignia) si 2012 (c5, dar cu motor de 1.6).
    Am urmarit testele tale cu C5 ul si Insignia mi-au placut dar nu am reusit sa imi fac o parere in totalitate.
    Daca mi-ai putea da un sfat de achizitie si o alegere prsonala as fi foarte incantat.
    Multumesc

  2. Salut. Pe cand un review la Skoda Superb? Macar cel fara facelift (de care personal as fi mai interesat). La noi e o singura opinie video, insa nu am reusit sa trag vreo concluzie…

    Multumesc,

    Alex

  3. Salut George! Explica mi si mie te rog frumos. De ce ti ai cumpara o masina cu motor de 2.2 respectiv 2.1 si asa mai departe cand ai atatea masini si optiuni cu motoare de pana in 2000cmc la fel de potente si puternice? Creste impozitul, cresc asigurarile, intretinerea… Nu inteleg asta deloc. As fi vrut sa intru si in subiectul C-class vs 320d si A4 dar acolo cand dai 45k+ pe masina nu cred ca te mai uiti la cat dai la impozit si la celelalte.

  4. Salutare George și BRAVO pentru ceea ce faci!
    Frumos testul si frumoasa e si masina. Spun asta intrucat detin varianta G120 sedan (2.0 benzina) de aproximativ 3 luni si vreo 6000 de km (anterior Ford Focus II 1.6 tdci). Ar trebuie sa testezi aceasta varianta de motorizare desi la inceput si eu eram putin incurcat de cifre (2.0 benzina și doar 120 Cp) insă varianta asta cred că le împacă pe toate (preț de achiziție, întreținere, spațiu, confort, engine sound și consum – 9.5 București aglomerat și 5.5-6.0 la drum întins).
    Nu vreau să influențez pe nimeni însă cu acest model cei de la Mazda cred că și-au adus un nou fan al mărcii în curtea lor.

  5. Am tot cautat prin testele facute de tine pentru ca eram curios sa vad ce zici de ea si nu inteleg cum ti-a scapat mitsubishi lancer (berlina sau sportback) netestat. Cred ca e inca un concurent interesant pentru frumusetea asta de mazda 3

  6. Buna George,

    Frumos Review, old school style :), cred ca multi vizitatori ai acestui blog s-ar bucura daca vei posta Review cu:
    Ford Focus/Mondeo 2014, Toyota Camry, Mitsubishi Lancer, Volvo S60, Hyundai Sonata …

    Mult spor in continuare

  7. @florian B -nu poti sa compari cele 2 masini ,mazda este peste la multe capitole,interiorul la mazda este mai bine facut ,mai elegant .materiale mai bune ,insa la hyundai ai portbagajul mai mare,intradevar mazda costa ceva mai mult insa si hyundai face toti bani,cel putin motoarele pe benzina sunt cele mai silentioase desi daca ar fi sa aleg as alege ford focus ,opel astra si pe 3 hyundai i 30

  8. Buna George, dupa cum ai spus ca in ziua de azi sunt putine masini care mai rup aderenta as fii bucuros daca ai face test drive cu audi a5 coupe sau chiar s5 ori rs5!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.