Aceasta este rețeaua din #casabuhnici

Având în vedere câți senzori, camere, sisteme de automatizare, ecrane și sisteme de sunet am instalat în casă am ajuns la o concluzie importantă: nu voi face rabat la rețeaua internă. Am ales așadar soluția optimă pentru a conecta tot ce se poate în rețea, cablat. Motivul este simplu, wireless-ul nu este 100% fiabil.

Din acest motiv am peste un kilometru de cablu cat 7 prin toată casa, inclusiv pentru sistmul de boxe. Da, chiar și sunetul poate fi transmis prin rețea, fără întârziere și la calitate optimă.

Așadar, echipamentele pe care le voi folosi și care sunt deja instalate în casă sunt un router deștept, două switch-uri cu management, acces point-uri interne și access point-uri externe. Da, vreau unul și afară pentru viitoarea mașină electrică și pentru update-urile de software ale acesteia. Sau poate doar pentru momentul în care stau în curte pe șezlong și citesc o carte.

În acest moment infrastructura este suficient de bine gândită încât pot muta toată activitatea de la studio în cel mai scurt timp. Știu că nu se va întâmpla asta, vreau să ajung acasă și să mă relaxez în puținul timp care îmi mai rămâne în fiecare zi.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 60fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 60fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.

Ultimele articole

Articole recomandate

85 Comments

  1. Fratilor, felicitari pt review dar am o singura rugaminte. Folositi obligatoriu un limitator de sunet la editarea materialelor video si verificati nivelul de sound de la fiecare lavaliera sau sursa audio cand faceti rec. Se aude foarte naspa (si nu e vorba de boxele mele, am un sistem 7.1 de peste 3.000 euro) Pur si simplu sonorul sare de la minim la maxim in foarte multe prezentari intr-un mod brutal. De ex. chiar in aceasta prezentare la minutul 1:30 vocea lui Radu explodeaza si dupa vocea lui George e la jumate din intensitate. Se creaza un disconfort sonor si este greu de urmarit ( de ascultat) in acest fel. Trebuie sa dau ba mai tare ca sa il aud pe George, ba mai incet ca imi bubuie in boxe vocea lui Radu. In rest bravo si tineti-o tot asa. :)

    PS: Cu Dlink-uri personal m-am cam fript in trecut. Sper sa nu ai surprize cum am avut eu. Ai incercat si cu produse de la Asus ? Sau de ce nu, ceva mai profi gen MikroTik sau Ubiquiti ce sunt cu mult peste orice Dlink si nici nu sunt foarte scumpe.

  2. Imi pare rau ca nu ai descoperit solutia unifi de la ubiquiti, aveau si ap-uri foarte bune, switch-uri cu poe si routere mult mai bune decat d-link, o sa vezi ce probleme apar cu dlink-ul, mai ales pe partea de firmware pe la switch-uri :)

  3. Salut George, nu am urmărit foarte atent proiectul tău, decât in ultimele săptămâni. Nu știu dacă a mai întrebat cineva, nici eu nu am timp sa caut prin materialele tale dar #casabuhnici are sau va avea garaj?

  4. Salve

    La cati banuti ai investit in casa , sa iei mizeriile de la DLINK. Jenant !

    Mikrotik / Ubiquity / Juniper / Aruba / Cisco …. sau din lipsa de buget TP-LINK … DLINK niciodata

    Cele bune

  5. Imi cer scuze daca te contrazic George, dar mi se pare o alegere foarte proasta. Putei sa rezolvi mult mai bine cu un sistem bazat pe pfSense + AP-uri de ubiquiti. Ap-urile pe care le-ai cumparat par de foarte proasta calitate, fara sa te jignesc… niste chinezarii mai scumpe.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.