Categorie: GADGET

VIDEO YotaPhone 2 – Telefonul cu două ecrane

YotaPhone_Photo_4

YotaPhone 2, a doua iterație a smartphone-ului cu două ecrane este acum o realitate, un produs finit, care a ajuns și pe piața din România la scurtă vreme după lansarea lui oficială. E drept, lansarea lui a fost amânată aproape un an însă produsul finit se prezintă foarte bine, cel puțin la prima vedere. YotaPhone 2 primește un upgrade din punct de vedere al configurației hardware, apropiindu-se mai mult de flaghsip-urile de acum 1 an. Nu este cel mai performant dispozitiv însă are ceva în plus, un al doilea ecran de tip e-ink, cu un consum foarte mic de energie.

YotaPhone 2 este foarte compact, foarte bine construit cu o carcasă de tip unibody. Existența unui al doilea ecran pe spatele acestuia limitează accesul la baterie care nu este detașabilă. La prima vedere este foarte alunecos și dacă ești puțin mai neîndemânatic primul lucru la care te vei gândi va fi o husă pentru acesta. Nu îi vei putea pune husă pe spate pentru că vei acoperi ecranul secundar desigur.

Să trecem în revistă specificațiile hardware. YotaPhone vine cu un ecran principal AMOLED de 5 inci și rezoluție FullHD iar ecranul secundar are o diagonală de 4.7 inci și o rezoluție de 540×960 pixeli, suficient pentru ce trebuie să afișeze acolo, în principiu text.

Al doilea ecran este implicit alb negru datorită tehnologiei și este destul de lent, este de asemenea limitat la informațiile ce pot fi afișate pe acesta. putem vedea mesajele, apelurile însă când vine vorba de materiale de citit, lucru pentru care este bun, ele trebuie filtrate prin aplicațiile de pe ecranul principal. nu se afișează meniul complet și aplicațiile de Android pe acesta.

Din punct de vede hardware telefonul stă destul de bine, are un procesor Snapdragon 800 cu 4 nuclee, 2 GB memorie RAM și 32 GB memorie internă. Practic este un Galaxy S4 fără slot de card microSD. Nu mai era loc și pentru el, abia a încăput tăvița pentru SIM.

Conectivitatea este bună, și anume Wireless AC, cel mai nou standard Dual-Band, Bluetooth 4.0 și NFC pentru conectarea rapidă a căștilor, boxelor sau transferul de fișiere.

Sistemul de operare este printre cele mai noi, Android 4.4.2 KitKat, puțin în urma lui S4 cu care îl comparam mai devreme însă producătorul promite actualizări rapide. Interfața este foarte puțin customizată și seamănă extrem de mult cu cea de pe telefoanele Nexus, desigur cele care nu au făcut update-ul la Android 5.0 Lollipop.

Camerele foto sunt decente și cam atât. Cea secundară este pentru convorbiri Skype sau pentru selfie-uri și are doar 2 Megapixeli. Camera principală are 8 megapixeli și focalizare automată însă nu dispune de stabilizare optică iar senzorul este de generație ceva mai veche dat fiind faptul că nu prea știe să ”citească” culorile așa cum trebuie.

Autonomia este decentă, bateria este de 2550 mAh și reușește să ajungă la o utilizare de o zi. Există însă ceva probleme la optimizarea software pentru că în fundal pot rămâne programe ce consumă destul de multe resurse și implicit și acumulatorul.

Prețul este călcâiul lui Ahile la acest dispozitiv. Recunosc, este interesant, aș putea spune chiar unic însă tocmai din acest motiv costă 3000 Lei. Da, ați citit corect, este pe același palier cu Galaxy Note 4, ba chiar puțin mai sus ca acesta.