VIDEO Lenovo Vibe X2, telefonul cu pretenții modulare

Lenovo-X2-Vibe

Lansat în cadrul târgului de tehnologie IFA 2014, Lenovo X2 Vibe este o alternativă pentru segmentul de smartphone-uri de top cu un ecran de 5 inci. Spun alternativă, pentru că înafara ecranului are o configurație hardware diferită și o serie de accesorii opționale care le-am regăsi mai degrabă pe dispozitive mainstream. Aici mă refer la o carcasa opțională cu un difuzor mai puternic sau una cu o baterie suplimentară.

Lenovo X2 Vibe este destul de ușor, cântărește 120 de grame și are un design interesant, pe straturi așa cum îl prezintă producătorul. Construcția este de tip unibody, nu avem acces la baterie iar cartela SIM se introduce prin lateral.

Ecranul este unul de calitate, cu o diagonală de 5 inci și rezoluție FullHD are o luminozitate și un constrast mai mult decât decente și o reproducere bună a culorilor. Procesorul este unul de tip MediaTek cu 8 nuclee ajutat de un PowerVR G600 pentru grafică și 2 GB memorie RAM. Este în teste mai bun decât un procesor Qualcomm de pe galaxy S4 de exemplu, însă în utilizarea de zi cu zi pare puțin mai lent. Spațiul de stocare este de 32 GB și nu deține slot pentru card microSD.
Interfața este una proprietară Lenovo și nu ai cum să nu recunoști influențele sistemului de operare iOS, atât la meniuri cât și la icoane sau meniul de aplicații deschise. Aș putea spune că este chiar un iOS cu influențe de Android la cât de mult este modificat. Nu are însă întârzieri și se mișcă foarte bine, chiar și cu destul de multe aplicații deschise în fundal.

La capitolul conectivitate stă din nou destul de bine, WiFi N/AC Dual-Band, 4G LTE (există în variantă dual-SIM însă pentru alte piețe nu și pentru Europa).

Camera foto este decentă și cam atât. Chiar dacă are 13 Megapixeli cea principală și 5 Megapixeli cea frontală și poate înregistra clipuri video la rezoluție 1080p nu are o acuratețe foarte bună la capturarea culorilor și este destul de lentă atât la declanșare cât și la focalizare.

Autonomia este undeva la o zi de utilizare medie, destul de echilibrat pentru un acumulator de 2300 mAh.
Prețul… ei bine prețul ne-am fi dorit să fie mai mic, mult mai mic. Se pare că zvonurile sunt adevărate iar la noi acest smartphone costă aproximativ 1900 Lei la liber în timp ce în India are un preț echivalent cu 1100 Lei.
Personal îmi place design-ul, și probabil și ideea de a putea conecta o baterie externă sau o boxă portabilă mai puternică deși nu cred că va fi cineva care să achiziționeze separat aceste elemente. Pe de altă parte are pretenții de smartphone high-end și nu cred că va fi foarte bine vândut, cel puțin până nu va scădea semnificativ prețul acestuia.

Ultimele articole

Articole recomandate

109 Comments

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.