Categorie: GADGET

VIDEO – Sony Xperia Z5 Premium – Singurul telefon cu ecran 4K

Sony_Xperia_Z5_Premium_Review_Buhnici

Da, momentan este singurul smartphone cu un ecran 4K. Momentan. Știm cu toții cât de repede se răstoarnă situația în acest domeniu. Este totuși posibil ca premiul pentru cel mai dens ecran să nu fie acordat altcuiva prea curând. În practică, chiar nu ai nevoie de o densitate atât de mare de pixeli la o diagonală de 5.5 inci. Abia îi observi, dacă te uiți cu atenție la un monitor de 30 de inci.

Sony Xperia Z5 Premium este o declarație. Nu de dragoste ci de superioritate. Noi suntem Sony și putem să facem asta. Eu zic că le-a reușit. Mă așteptam ca bateria să se consume în 5 ore iar performanțele să fie mult mai scăzute.

Nu, nu există nici un joc care să ruleze la rezoluție 4K. Nici măcar o aplicație pentru Android. Există însă YouTube, filmulețele pe care le poți face cu camera telefonului și satisfacția personală că ai cel mai bun ecran pe smartphone-ul tău.

Revenind la performanțele în teste, ele sunt raportate la rezoluția ecranului. Z5 Compact de exemplu, al cărui display nu ajunge nici măcar la FullHD are performanțe duble față de Z5 Premium. Și o autonomie mai bună. Tocmai din acest motiv.

Acum, cu siguranță voi primi întrebarea: ”se merită?”. Răspunsul vine la fel de simplu: dacă ți-l permiți și vrei să te etalezi, da. Este atât de simplu.