Categorie: GADGET

VIDEO Samsung Gear S – un ceas genial dar semi-inutil

Samsung-Gear-S-Alles
sursa: maxabout.com

O să o zic de la început. Visez la un ceas ca Samsung Gear S. Ecran mare, curbat, conexiune 3G, apeluri de voce, bluetooth, GPS, aplicații. Ce mai, o minune a tehnicii moderne. Sunt puține produse pe piață care emit pretenții că s-ar apropia de nivelul de sofisticare al lui Samsung Gear S și totuși nu îl văd pe mâinile niciunui prieten. Nici măcar la încheietura celor ahtiați după ceasuri mari și telefoane mobile pe care ar trebui latfel să îi satisfacă dublu.

Nu platforma tehnică e problema lui și nici software-ul. Gear S rulează Tizen, un sistem de operare foarte rapid și puțin setos de procesor pe care nu am reușit să-l blochez. De altfel toate funcțiile ceasului merg cel puțin la fel de bine. Și atunci ce nu e în regulă cu el?

Forma, mărimea și materialele folosite. E dreptunghiular și e util dar nu arată ca un ceas. Ceasurile sunt rotunde, cel puțin asta vor 80% dintre clienți. În plus, e mare dar mai ales gros și încape greu pe mână, sub mâneca unei bluze ori a cămășii. E mare și punct. În fine, e din plastic. Lucios, rezistent, ușor dar… plastic.

Însă pentru toate motivele de mai sus cam pe acum ar putea să devină unul dintre chilipurile momentului. Și poate tocmai mititelul și timidul Apple Watch îl va pune în valoare. De aceea te întreb. De la ce preț crezi că devine interesant cu adevărat un ceas smart cu SIM și toate funcțiile unui smartphone? Poți trăi cu dimensiunea asta sau vrei mai mic? Să fie rotund sau dreptunghiular?