Categorie: Auto

VIDEO – Renault Latitude – luxul democratic

Tânăr fiind, îmi aduc cu drag aminte de sfârşitul anilor ’90, atunci când vedeam câte un Renault 25 sau Safrane parcat pe oriunde. În lumea blocurilor gri şi a maşinilor galbene chiar era o sărbătoare să le vezi şi să te minunezi de sigla cu 3.0 V6 de pe uşi, pentru că nici nu-mi dădeam seama ce vroia să însemne asta. Era ceva spectaculos la vremea aceea să poţi să stai faţă în faţă cu maşina pe care o ţineai şi-n mână stângă, pentru că dreapta era ocupată cu alte trei gume Turbo.

Erau vremurile Renault, când europenii se distrau cu magnificul Reno 5 sau pe atunci nou născutul Clio, iar cei mai înstăriţi nici măcar nu auziseră de Passat. De atunci nicio altă maşină n-a avut un impact mai mare asupra mea. Decât o Solenza prin 2007, atunci când mi-a trecut peste picior.

Latitude nu e nou. Are deja aproape 3 ani de când se vinde, însă sub marca Samsung. Singura diferenţă constă în motorizare, acolo unde primim acelaşi motor de pe Infinti FX30d, puternicul 3,0dCi cu șase cilindri în V, adică V6. Păstrează aceeaşi putere de 240 CP, însă, limitat de cutia de viteze, are un cuplu mai mic cu 100 NM.

Din fericire performanţa nu este afectată, ba din contră. Datorită greutăţii cu mult reduse, face suta în 7,6 secunde. Pentru o berlină din clasa medie va face trece cu brio prin depăşirilor pe liniile de tramvai din oraşul tău. Sonorizarea, probabil împrumutată din magazia celor de la Infiniti, este Bose, deci va fi perfectă la drumurile lungi.

La preţul pe care Latitude îl are, va fi mai bine echipat decât un Seria 5 sau chiar şi rivalul Citroen C6. Pleacă de la 21.000 de Euro, iar dacă ştii că Renault mai face şi discounturi serioase exact atunci când te aştepţi cel mai puţin, află că s-ar putea să-l capeţi cu vreo 1000-2000 de Euro mai ieftin. Cea mai mică motorizare este cea de 2 litri, benzină sau diesel.

Din păcate, îi lipsesc dotările high-tech, cum ar fi pilotul automat auto-adaptiv sau avertizarea de schimbare a benzii fără semnal, aceleaşi dotări pe care le găsim şi la vărul Infiniti G30d. O să treci repede peste ele pentru că, până la urmă, care autostradă, care marcaje pentru astfel de fițe?!

traumele din copilărie aparțin lui Marian Andrei, care a contribuit substanțial

Dacă ți-a plăcut, dă un like!