VIDEO Nokia Lumia 1020 – cea mai bună cameră foto pusă pe un smartphone în 2013

Nokia Lumia 1020 vs 925 (www.buhnici.ro)

Titlul spune totul. Dacă vrei să vorbești la telefon cu o cameră foto compactă în formă de telefon, ai iPhone 5(S) sau Lumia 925. Dacă vrei o cameră foto compactă cu pretenții de DSLR, nu ai altă opțiune decât Nokia Lumia 1020. În modul automat o să fie la fel de banală și de enervantă ca o pungă de popcorn într-o sală de cinema dar o dată ce ai prins puțin habar despre balansul de alb, schimbarea de șarf, expunere sau ISO ești deja pe calea spre succesul măsurabil cu like-uri și share-uri pe orice rețea socială. Însă 1020 nu este doar atât. Vorbim despre un smartphone cu de toate și chiar mai mult. Accesoriile lui o să îți ia ochii și te poți trezi periculos de ușor, din nou… fan Nokia. Cu tot cu micile lui defecte. Tot ce contează, vezi în review-ul meu video unde îl comparăm și cu Nokia Lumia 925.

Nokia Lumia 1020 este primul super-smartphone cu Windows care emite pretenții de amiral. Este amiralul unei armade care a crescut spectaculos în 2013 care se pregătește deja să predea ștafeta unui luptător de categorie și mai grea. Primul phablet Windows, Lumia 1520. Despre acesta, în curând.

Ultimele articole

Articole recomandate

126 Comments

  1. Salut. M am uitat la video si sincer sunt dezamagit. Nu ai nici o treaba cu Wp, furnizezi informatii gresite ( spre exemplu camera grip are doar 1020mAh si nu iti ofera inca o incarcare competa a bateriei cum ai zis tu ) si nu numai.
    Am vazut si review la 925, la fel de dezamagitor si acolo; facut in graba spui aberatii nu stii sa butonezi un WP.
    Oricum nu te supara pe mine :)) si acum nu te lua de mine daca nu am scris corect gramatical.
    O zi buna sa ai

  2. Hei , ai spus ca te intereseaza dronele . rhcforum[.]ro , sectiunea elicopetere. Este cel mai mare forum de modelism [ auto , navo , aero ] din romania si locul in care pasionatii isi impartasesc opinii si idei despre diferitele hobby-uri.

    Nu doresc approve la acest comentariu , am vrut doar sa te ajut .

  3. Parerea mea este ca tot Samsung Galaxy s4 ramane foarte bun,desi pare ca este la standarde joase este totusi un telefon clasic si performant,eu sincer prefer s4 decat alte telefoane de proasta calitate care par ultra performante ;)

  4. Iti spun de la inceput ca sant fan Nokia ! Iar Lumia 1020 este super !!!!
    Cu toate astea…2 defecte…
    1.Bateria !
    2. Folosind Here drive + cam 20 Km…s-aincalzit periculos de mult ! Asta nu am gasit-o pe nici un review.
    Oare sant singurul care s-a lovit de asta ?

  5. Nu, nu esti singurul, la fel mi se intampla si mie cu nokia 1020. Se incinge partea din spate cand sunt in modul filmare si cand folosesc Here Drive+ . Bateria ma tine 24 h daca ma joc doar 30-40 minute pe zi, fara filmat, poze sau GPS care sunt mancatoare de baterie.

  6. Wp8 ofera exact aceleasi oportunitati ca si Android, intr-o forma mai eleganta si mai simpla, fara meniuri incarcate, widget-uri inutile si live wallpaper-uri consumatoare de baterie.
    Sunt posesorul mandru a doua telefoane cu Wp8, un Lumia 925 si un Lumia 1520. Anterior am folosit si IOS, si foarte multa vreme am fost fan Android. Am avut terminale de top ale momentului, incepand cu Htc Desire, continuand cu Samsung Google Nexus S, Galaxy Nexus, Galaxy S3, apoi Galaxy S4. Pot spune cu certitudine ca nu m-as mai intoarce NICIODATA la Android, din mai multe considerente. Sa enumar cateva.
    – sistemul de operare Android este mare consumator de resurse, chiar daca inchizi din cand in cand aplicatiile deschise in fundal, acestea se deschid singure, memoria RAM este permanent ocupata in proportie de aprox 50%, indiferent de tipul terminalului mobil ( entry level, middle range sau high end ). Ca atare, un telefon cu Android are procesorul ” obosit ” numai dupa 6 luni de utilizare, deoarece este foarte solicitat de catre sistem, indiferent de marimea acestui procesor sau de numarul de nuclee.
    – fragmentarea prezenta in acest moment pe piata Android este un minus. Datorita customizarii excesive pe care producatorii o adauga peste interfata nativa Android, update-urile apar greu, lent, cu foarte multe bug-uri si probleme si nu apar pentru toate modelele Android, de obicei telefoanele mai slabe sunt uitate, de aici si fragmentarea pietei.
    – aplicatiile din Google Play sunt multe, dar in general de calitate mai slaba decat cele din Windows Store sau App Store, Google nu are inca un control strict al acestora si exista numeroase cazuri de aplicatii malitioase.
    – personal nu am avut nici un telefon cu Android care sa nu se blocheze, indiferent de configuratia acestuia, chiar si Galaxy S4 avea lag-uri si o data s-a si blocat. Acest lucru nu s-a intamplat niciodata cu un telefon cu Windows Phone 8, indiferent de cat demult l-am solicitat, nu are lag-uri, nu se blocheaza, personal am mari dubii legate de afirmatia care sustine ca jocurile pe Windows ruleaza sacadat fata de cele de pe IOS, este o falsa obiectie.
    – nu in ultimul rand, un telefon cu Windows Phone nu are nevoie de aceeasi configuratie hardware ca si un Android, deoarece Windows Phone ca si sistem de operare este mult mai bine optimizat.
    – comentatorii de aici, cautati site-uri de profesionisti tech si interesati-va. Veti avea confirmarea faptului ca, la nivelul de calitate si profesionalism cu care sunt construite telefoanele mobile marca Nokia se mai poate ridica, poate, doar Motorola.
    Restul sunt povesti, marketing ieftin si comportament mimetic…
    Cu stima…

  7. Salut. Am si eu o mica intrebare, pot sa pun o lavaliera la el? Si daca o mica sugestie, eventual si un link. Un raspuns cat mai rapid te rog, multumesc anticipat. O seara faina.

  8. Geroge, spune-mi si mie te rog, stii cumva daca se poate scoate logo-ul unei firme de de telefonie mobile care apare in momentul cand deschizi telefonul? Cum se poate elimina acest logo de pe un telefon cu windows phone, ex: seria lumia? Chiar daca telefonul/software-ul a fost branduit, vreau sa imi apara logo-ul NOKIA si nu V…f..n.e.
    Iti multumesc.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.