Categorie: General

Cum îi explici mamei treaba cu HD-ul și Orange TV

Când vine vorba de părinți și tehnologie, am învățat că nevoia îi motivează întotdeauna. Așa am aflat că mama folosește calculatorul cu ubuntu linux instalat, căci nu se împăca prea bine cu altceva. A prins totul în câteva sesiuni cu fratele meu. Era nevoită să învețe rapid că mezinul urma să decoleze și el din cuib și pe cine să mai prindă să o învețe…

De ce a învățat mama calculatorul? Ca să își facă profil pe facebook. Vroia să vadă ce mai postează… copiii. Plecați de acasă, sunt mai greu de verificat așa că mai bine te abonezi pe newsfeed. Pe același sistem au venit și skype-ul, jocurile și site-urile cu rețete.

Ultima redută analogică erau cablu și televizorul. Dar mama prinde repede iar după o vizită la copii în București a înțeles și tata de ce le trebuie HD. Televizor și cablu HD. Știrile, filmele, meciurile. Mai ales meciurile. Așa că, evident, am trecut la rezolvarea chestiunii. Dar să vezi că la țară nu ajunge cablul clasic. Așa că ne-am uitat în sus după un satelit și am dat peste unul foarte HD. Am pus abonamentul de mobil la un loc și am luat reducere la activarea Orange TV cu de toate. Doar că era cât pe-aci să îi facem fericiți pe vecini în loc de ai mei. Instalatorul distrat, a făcut o escală la o tanti de peste gard unde s-a apucat să tragă cabluri fără să se uite cu atenție la numărul de pe poartă.

Nu e glumă. Instalatorul chiar m-a sunat din curtea ”mamei” să îmi spună că nu e primit în casă. Ne-am conversat de mai multe ori, el fiind convins că instaleaza la mine în curte. După o jumătate de oră, totul a revenit pe făgaș. Una peste alta, totul a mers repede cu instalarea Orange TV. Am mers la magazin, am semnat contractul iar instalarea a venit a treia zi. În plus, pur și simplu nu aveam altă opțiune cu canale HD la un preț bun. Acum mama e fericită iar eu sunt liniștit. Data viitoare când mergi la țară și nu prea ai ce vedea la televizor, amintește-ți să te uiți și tu după un satelit!

Articol realizat în cadrul campaniei de promovare Orange TV. Experiența mamei este 100% reală.