Categorie: GADGET

VIDEO – Nikon D7200 – O propunere interesantă pentru începători și avansați

Nikon_D7200_Review_Buhnici

Se spune că cel mai bun aparat foto este cel pe care îl ai cu tine. Nu încep de obicei un review cu un clișeu, însă aici este mult adevăr. Cu un telefon mobil poți face multe fotografii frumoase însă ești limitat de dimnesiunea senzorului și de lumina pe care o captează acesta. Dacă ai cochetat cu fotografia știi că un aparat mai bun te ajută mult, și curba de învățare este mai rapidă. Totul este să ți-l permiți, iar Nikon D7200 nu este ieftin.

Este totuși cel mai bun aparat în format DX, al producătorului. Nu este un Full-Frame, însă și obiectivele și accesoriile sunt ceva mai ieftine. Nu e nici o rușine să îl folosești și mai bine de cinci ani, își va face treaba cu brio. E construit să reziste, atât la șocuri minore cât și la o ploaie venită din senin. Atenție însă, și obiectivul trebuie să fie unul etanș.

Predecesorul acestuia este Nikon D7100, față de care deține un procesor de imagine și o memorie buffer mai rapidă. Acest lucru îl ajută mai ales la fotografierea în rafală. În plus, avem o sensibilitate mai mare a punctelor de focalizare, conectivitate WiFi și NFC precum și o autonomie cu aproximativ 15% mai bună, chiar dacă folosește aceeași baterie ca D7100 și multe alte aparate din seria DX.

Din nou, pentru a învăța mai repede comenzile manuale îți recomand un obiectiv fix. Cel mai popular este Nikkor 50mm F 1.4. Sigur, poți folosi și obiectivul de kit, acel 18-55 dacă îl cumperi în așa fel.

Sunt curios dacă unii dintre voi aveți un DSLR, de câte ori l-ați folosit și ce portofoliu de imagini aveți. Aștept răspunsurile în comentarii.

GALERIE IMAGINI NIKON D7200