VIDEO – Nikon D7200 – O propunere interesantă pentru începători și avansați

Nikon_D7200_Review_Buhnici

Se spune că cel mai bun aparat foto este cel pe care îl ai cu tine. Nu încep de obicei un review cu un clișeu, însă aici este mult adevăr. Cu un telefon mobil poți face multe fotografii frumoase însă ești limitat de dimnesiunea senzorului și de lumina pe care o captează acesta. Dacă ai cochetat cu fotografia știi că un aparat mai bun te ajută mult, și curba de învățare este mai rapidă. Totul este să ți-l permiți, iar Nikon D7200 nu este ieftin.

Este totuși cel mai bun aparat în format DX, al producătorului. Nu este un Full-Frame, însă și obiectivele și accesoriile sunt ceva mai ieftine. Nu e nici o rușine să îl folosești și mai bine de cinci ani, își va face treaba cu brio. E construit să reziste, atât la șocuri minore cât și la o ploaie venită din senin. Atenție însă, și obiectivul trebuie să fie unul etanș.

Predecesorul acestuia este Nikon D7100, față de care deține un procesor de imagine și o memorie buffer mai rapidă. Acest lucru îl ajută mai ales la fotografierea în rafală. În plus, avem o sensibilitate mai mare a punctelor de focalizare, conectivitate WiFi și NFC precum și o autonomie cu aproximativ 15% mai bună, chiar dacă folosește aceeași baterie ca D7100 și multe alte aparate din seria DX.

Din nou, pentru a învăța mai repede comenzile manuale îți recomand un obiectiv fix. Cel mai popular este Nikkor 50mm F 1.4. Sigur, poți folosi și obiectivul de kit, acel 18-55 dacă îl cumperi în așa fel.

Sunt curios dacă unii dintre voi aveți un DSLR, de câte ori l-ați folosit și ce portofoliu de imagini aveți. Aștept răspunsurile în comentarii.

GALERIE IMAGINI NIKON D7200

Ultimele articole

Articole recomandate

48 Comments

  1. Am un Canon SX 710 HS compacta si sunt foarte multumit de el. Nu mi-as lua un DSLR pt. ca e incomod si trebuie sa ii porti de grija. Nu mai spun ca e mult mai scump si face poze sensibil mai bune ca o compacta de top. Daca as fi profesionist sau pasionat de fotografie poate ca mi-as fi luat un DSLR. Altfel eu zic ca nu se merita ….

  2. Revoltat pentru ca sunt cel putin 10 plangeri pe luna la Yellowstore cum ca butonul de poze AKA”Butonul Shutter” este defect ! ” Nu este fixat bine si trebuie presat indelung pentru a poza….sau <> ” … Pai si atunci tu de ce DSLR…ca am citit pe net ca e bun si pentru necunoscatori ca are senzorul mare…ca asa mi-au zis angajatii ca e mai bun…pentru ca am citit la Nenea Buhnici pe blog… So… Poate ca nu este el un bolid…dar o cutie automana,nu o sa te invete sa schimbi maual ;) Esti incepator…incearca un Bridge sau daca poti sa investesti imediat in lentile filtre blitz poti sa iei un entry-level…Aparatele mid-range / high/end nu sunt creeate cu scopul de a se invata fotografie pe ele !

  3. Salut…as numi acest review: Nikon D7200… Si atat! Este un aparat scump. Am un sony alpha200 DSLR, din anii 2007, si da aparatul pe care il ai este cel mai bun. Asadar…taie din titlu: incepatori, avansati mai merge..
    Oricum, felicitari! Te urmaresc des, si apreciez munca ta, jobul tau, de fapt hobby-ul tau!

  4. Ce incearca colegul sa spuna e faptul ca daca ai un aparat bun(mid/high) setat pe auto(majoritatea cazurilor) nu ai cum ratezi fotografia. Just. Pentru ca e mai usor sa devii ,,fotograf” peste noapte cu auto decat sa te construiesti ca fotograf cu carti si munca. Ma lupt cu un Canon 1200D, dar de fiecare data cand.descopar ceva nou ma gandesc cu.bucurie.ca voi deveni fotograf.

    • Sunt de acord cu tine. Dacă însă îți permiți și nu trebuie să îți faci rate, ia de la început un aparat bun. Nu intru în discuții deja generale de Auto vs Manual. Tehnologia este aici să te ajute. Legat de a deveni fotograf, încearcă orice tip de fotografie posibilă și nișează-te. Nu există fotografi buni care pot face de toate. Unii studiază expresiile feței și psihologie timp de 10 ani pentru a deveni cel mai bun fotograf de portret.

  5. Un review pe intelesul tuturor, ca intotdeauna. Multumim ! Nu ai intrat in detalii, pentru ca oricum doar cei avansati intelegeau. Daca nu cunosti nimic despre fotografie, nu intelegi mare lucru dintr-un review detaliat al unui aparat foto. Si eu recomandat incepatorilor un aparat bun, altfel e doar pierdere de bani. Cine nu vrea sa invete, il va folosi pe automat pe oricare dintre ele, dar de ce sa nu o faca cu un aparat mai bun?!

  6. Salut, multumesc pentru prezentarea aparatului. As sublinia un lucru, daca ai un aparat mare si negru nu inseamna obligatoriu ca esti si fotograf. Si o spune unul care, dupa 5 ani de full frame, a schimbat macazul pentru montura m43, mai exact Olympus. Si evident ma refer la lucru in mod profesional, inclusiv studio; sunt efectiv incantat, am descoperit functii care la alti producatori nu exista si ce este cel mai important, calitatea imaginii a ramas cel putin la fel, mai putine rateuri la focus, vizor electronic (si apropo, te invit sa privesti prin vizorul unui EM1, vechi din 2013!!!) lentile usoare si toate sharp wide open. Sunt si neajunsuri, dar la care montura nu exista?

  7. Pentru cei care si-l permit, este un aparat excelent!
    Degeaba spuneti voi ca un incepator nu are ce face cu el. Ajuta foarte mult un incepator interesat sa invete (nu pe unul lenes). Fata de cele mai ieftine, se deosebeste prin rezistenta, amplasarea butoanelor (unde la cele entry trebuie sa intri in meniu mai tot timpul) , viteza (fps pentru cei pasionati de sport) si nu in ultimul rand, calitatea fotografiilor in lumina slaba.

    Este aparatul ideal, la limita intre crop si full frame. Atunci cand va veti simti limitati de acest aparat intr-un anumit punct, abia atunci e momentul cand „se cere” full frame.

    Repet. E un aparat pentru cei care si-l permit. Da! Ca incepatori puteti opta si pentru d7100, poate sh, insa la un dslr unde declansatorul este mecanic, nu m-as risca cu ceva la mana a 2-a unde nu situ ce/cum/cat a fost folosit.

    Retineti!! Un dslr are viata limitata! Declansatorul poate duce 150-200mii cadre (asta pentru cei care se gandesc la sh)

    Gata ca am scris cam mult..si ar mai fi multe de spus..
    Aaa… PUNCTELE SLABE!!!
    De fapt, lucrul care m-a facut sa schimb „tabara” a fost atentia la detalii. Nikon ofera o piele de proasta calitate, sau un lipici foarte prost. Pana si la nikon d4 dupa un an de folosire pielea s-a dezlipit/lungit. Urat la atatia bani. EU tin la estetic foarte mult.

    Numai bine, si salut George!

  8. Salutare. Ce obiective nikon recomanzi pentru Nikon D7200,având în vedere raportul calitate-preț, pentru următoarele tipuri de fotografii(peisaj,portret,macro,sport). Aștept răspuns, mulțumesc !

    • Încearcă obiectivele de la Sigma. Alege un obiectiv versatil de zoom, 24-70, 24-120 până te decizi ce fel de fotografie îți place mai mult. Apoi poți investi în obiective mai specializate. Pentru peisaj ai nevoie de răbdare și un obiectiv wide (20mm) pentru portret o focală fixă de 85 sau 105 mm, pentru macro un obiectiv special, iar pentru sport, un zoom foarte rapid la focalizare.

  9. Buna ziua, ma puteti ajuta? Am trecut de la bridge la un entry level Nikon dslr. Din manual nu ti se explica setarile manuale ca la incepatori. Mentionez ca sunt fan Fuji si manualele lor sunt mult mai explicite.
    Doresc sa dac fotografii in modul manual si in modurile semiautomate. Puteti sa-mi dati vreun site ceva de unde as putea intelege clar cum functioneaza?
    Camera face fotografii excelente in modul automat…. E vb de Nikon d 5200.
    Va multunesc.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.