VIDEO – Philips BDM3490UC – Până la urmă, de la ce vine UC?

Philips_BDM3490UC_Review_Buhnici

Sincer, nu știu. Ultra Curved? Ultra Wide Curved Crystal Clear Wide Quad HD Monitor… sunt doar câteva dintre denumirile acestuia. Nici nu contează. Ce ne interesează pe noi este că are o diagonală imensă de 34 de inci și o rezoluție WQHD adică 3440 x 1440 pixeli. Aproape 4K dar nu chiar. În practică este o completare a unui monitor de 27 inci cu rezoluție de 2560 x 1440 pixeli. Au mai adăugat pe laterală, iar asta e un lucru bun. Unii dintre voi s-au obișnuit probabil cu acele dimensiuni și acea rezoluție și nu va fi greu să îl adaugi lângă monitorul pe care îl ai deja.

Dar ai putea să îl și înlocuiești cu acesta. Philips BDM3490UC este totuși gândit ca un upgrade menit să înlocuiască două monitoare standard. Ai putea face aproape orice pe el, începând cu editarea video pe care abia așteaptă colegul nostru de la montaj să o facă. Ai un spațiu de lucru mult mai mare ce poate include două sau chiar trei pagini web, deschise una lângă cealaltă și chiar și un editor de text. Asta numesc eu productivitate.

Philips BDM3490UC se laudă cu o redare a 99% din spectrul de culoare RGB, și are și un certificat de calibrare pentru a confirma asta. Se descurcă excelent pentru aditare foto/video și chiar și redare de conținut video. Știai că multe din filmele de la Hollywood sunt filmate în acest format? 21:9. Ai scăpat și de benzile negre ce încadrau filmul pe un monitor 16:9. Știu, unii dintre voi o să mă contraziceți, am citit comentariile. Istoria se repetă însă, așa cum mulți au spus că nu se va schimba formatul de 4:3 al LCD-urilor, uite că acum nici nu mai găsim așa ceva pe piață.

Are și ceva minusuri, unul la capitolul design. Sper să fie doar modelul pe care l-am primit eu la test, și unul la capitolul ergonomie. Hai două. Piciorul nu se poate ajusta în înălțime și nu poate fi montat pe un perete. Sau pe un stand special care să îl mai înalțe. Va trebui să folosești niște cărți pentru asta.

Ultimele articole

Articole recomandate

20 Comments

 1. Arata bine, se vede si mai bine, ecran cutbat si mat, tot ce vrei. :)
  Scuze ca ma abat de la monitor, dar cand o sa faci un review si cu galaxy j5?

 2. Salut George!
  Ce crezi ca ar fi map recomandat pentru gaming cu un buget pana in 20.000 de lei (20 mil. Vechi)
  2 monitoare la 10 000 lei fiecare
  Sau un astfel de monitor curbat.
  Multumesc anticipat!

  • În gaming eu aș prefera un singur monitor, ca să nu am marginea ramei în centru. Se aplică cam pentru orice joc. Atenție însă, cu cât crește rezoluția cu atât ai nevoie de o placă video mai bună.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.