Categorie: GADGET

VIDEO – Huawei Honor 7 – Sunt nedumerit

Huawei_Honor_7_Buhnici

Te întrebi de ce? Pentru că există de puțin timp un Mate S, mai scump, și aproape identic la specificații. Ba chiar puțin depășit de Honor 7 la anumite capitole. Va trebui să te obișnuiești cu denumirea asta pentru că Honor va fi un brand separat de telefoane.

Revenind la specificații, ecranul este mai mic dar tot FullHD, concentrație mai mare de pixeli, calitate mai bună. Camera foto are 20 de megapixeli față de 13 ai lui Mate S iar restul configurației este identică. Același procesor, aceeași memorie RAM, chiar aproape aceleași opțiuni de stocare. Nu știu ce s-a întâmplat cu varianta de 32 GB, probabil că și-au dat seama că lumea nu vrea jumătăți de măsură. În plus cardurile microSD sunt deja prea ieftine.

Chiar și construcția este tot premium, metalică, și are chiar și senzorul de amprentă cu aceleași capabilități de scroll prin meniu și fotografii. Îi lipsește însă protecția ecranului, acel Gorilla Glass 4 care oferă din prima senzația unui produs premium. Nu cred că era totuși atât de scumpă.

Meniul se mișcă foarte bine, sistemul de operare la fel. Are programat în viitorul apropiat un update la Android 6.0 Marshmallow care face minuni la autonomie și fluiditate.

Întrebarea este așadar, de ce costă Mate S 3000 lei și Honor 7 doar 2000. Dacă merită sau nu banii tăi, tu ești cel care decide. Eu tot contrariat rămân. Probabil Mate S a fost lansat în grabă, pentru a fi și ei în pas cu restul producătorilor care toamna numără bobocii. Nu știu. Zic și eu.