Categorie: General

Cum să primești bani prin Western Union direct pe card (P)

Ai pe cineva în străinătate care e plecat la muncă? Sunt șanse bune atunci să știi cu ce se ocupă Western Union. Dacă ai folosit sau nu până acum serviciul rapid de transfer bani știi că trebuie în mod normal să mergi la ghișeu ca să ridici cash-ul. Dar dacă ai pune banii direct pe un card bancar? Oricum sunt mai în siguranță păziți de un PIN decât de un portofel. De acolo îi poți folosi online la cumpărături, să plătești tot online facturi ori să iei un UBER dacă asta vrei.

Cum funcționează?

Ai nevoie de un card MasterCard sau Maestro de la orice bancă și să mergi cu el la orice ATM al al Bancii Transilvania. Dupa introducerea codului pin, selectezi serviciul Western Union, introduci codul MTCN (Money Transfer Control Number) si suma pe care o ai de primit. Apoi e necesar sa scoti cardul din bancomat si sa il introduci din nou pentru a putea scoate banii.

Și cam atât. E simplu în teorie și foarte practic. De cele mai multe ori, banii pot fi scosi imediat de pe card. E posibil ca in unele cazuri, aceasta operatiune sa dureze un pic, insa de cele mai multe ori tranzactia se va procesa în doar un minut. De aceea cred că o să testez și eu cât mai curând metoda și revin cu un video.