Categorie: GADGET

[VIDEO] Cele mai deștepte becuri sunt conectate și își pot schimba lumina. Philips Hue

philips-hue
E aproape imposibil sa mai gasesti un bec clasic in magazine, dintr-acela inventat de Edison cu o sârmă care se încinge până face lumină. Am sărit repede peste becurile conomice proaste și am intrat în epoca celor cu LED. Și aici începe distracția. Un bec LED poate lumina dar unul deștept e conectat la internet și are și aplicație. Un bec e bun, trei înseamnă chef. Trei becuri cu LED, conectate, care își pot schimba culorile sunt WOW. Le poți alege chiar tu până te saturi de miliardele de combinații sau…. poți merge chiar mai departe. Cât de departe, îți spun în clipul de mai jos.

Becurile Philips Hue pot fi folosite în orice fel de casă, cu orice fel de lampă câtă vreme în ea se potrivește acum un bec obișnuit. Internetul e obligatoriu, oricum eu pariez că ai internet și îl plătești chiar înainte de factura la curent.

Și dacă te-am convins să te gândești serios la becurile Hue, poți merge mai departe și să le folosești de la distanță deștept. Spre exemplu le poți aprinde și stinge de oriunde ai fi în lume cu aplicația de pe mobil și să îi convingi pe vecini că ești pe-acasă când tu de fapt bântui pârtiile. Eu folosesc și aplicația IFTTT, adică becurile pot fi programate să clipească atunci când primești un mesaj pe facebook ori un like sau un DM pe Twitter ori cineva a postat pe instagram și alte sute de rețete de if-this-then-that.