Categorie: GADGET

VIDEO – HTC 8X – Testul de anduranță


Primul Windows Phone 8 disponibil la abonament pe piața românească este acest HTC 8X. Nu este cel mai performant dintre cele trei pe care eu le-am testat deja însă promite să fie un gadget complet dacă ești în căutarea schimbării către Windows pe telefonul mobil. Are deja prețuri bune la conectare, semn că nu este foarte căutat însă asta nu e neapărat ceva rău. O să încerc să mă lmăuresc obligându-mă să îl folosesc ca un telefon de zi cu zi pentru cel puțin câteva săptămâni.

Până să tragem concluziile de final o să se facă sfârșit de ianuarie, așa că hai să vedem care sunt impulsurile pe care eu le văd atunci când te decizi să cumperi un HTC 8X. Mai pe românește, ce o să le spui prietenilor când te vor întreba de ce ai ales ciudățenia.

Iată mai întâi experiența de început ca utilizator. Clipurile video nu sunt editate, adică nu ai tăieturi. Totul e în ”timp real” ca să vezi exact cât durează fiecare pas.

Partea 1

Partea 2


De ce să alegi unul?
1. E ceva foarte nou și tu ai fi astfel un ”early-adopter”. Există riscul să fie și un ”fail” dar oricum continuă aventura Microsoft pe tărâmul mobilității, tu vei fi fost unul dintre primii. E ca și cum ai fi folosit facebook încă din 2007, adică nu mai ai prieteni de mers la bere de 5 ani.
2. E o sculă tare din specificații. Procesorul e ceva mai exotic decât ești obișnuit. E un Qualcomm dual-core de 1.5Ghz foarte rapid care dă ușor de pământ cu un quad-core Tegra3. Cu asta te poți lăuda amicilor însă adevărul este că nu vei simți puterea procesorului nici în 1% din timp. Tot sistemul Windows Phone este gândit să ofere aceeași experiență de utilizare indiferent de procesorul telefonului. Adică meniurile și ecranele se derulează aproape identic, cu aceleași tranziții fluide pe toate telefoanele WP8. OK, dar ce poți face cu adevărat intensiv pe el? Poate să editezi un clip video direct în telefon și alte idei nu îmi vin repede…
3. E albastru. Un albastru foarte cool. Mat și plăcut la atingere. Arată bine și pe masa de club, și pe banca școlii și în mână și la ureche.
4. E ergonomic. Se simte plăcut în mână, e ușor cât o ciocolată și are toate butoanele de care ai nevoie. Pun pariu că rezistă bine și la o stropeală de apă.
5. Arată ca un telefon premium scump dar e ieftin la abonament.
6. Poate fi foarte bine primul tău smartphone. Dacă nu ai mai folosit iOS sau Android e chiar mai bine să începi cu Windows Phone pentru că e ușor de învățat din mers meniul.

De ce să nu îl iei?
1. Pentru că e primul HTC pe Windows Phone și sigur vor scoate unul și mai nou peste numai câteva luni. Așadar va fi depășit în maximum 6 luni. E o problemă generală însă pentru toate smartphone-urile.
2. Nu are o cameră prea performantă. Dacă vrei poze adevărate chiar și pe un mobil, există soluții mult mai utile. Lumia 920 o are pe cea mai bună de pe un smartphone WP8 dar e și mai scump. Adevărul că e greu să înghesui un senzor prea bun în caroseria asta subțire.
3. E Windows Phone și nu ai încă toate aplicațiile și jocurile pe care le-ai dori. Se adaugă mii de noi aplicații în fiecare lună însă destule lipsesc și vor mai lipsi o vreme.

Alte concluzii, după ce îl mai butonez.

Aici voi adăuga alte informații pe măsură ce apar.

30 dec 2012
Primul hop e contul Live.com. Serverul Microsoft nu reușește să mă logheze deși am introdus datele corecte. Îmi spune că e o eroare de server și să aștept. A apărut pe telefon și o notificare de actualizare a sistemului.