Categorie: Auto

VIDEO – Honda Accord – foarte bună

 

Până nu demult Honda era doar un simplu nume pe listă atunci când cineva îşi căuta o maşină nouă sau second-hand. Aşa ajungea din păcate să fie cumpărată doar de entuziaştii care ştiau foarte bine calităţile mărcii: fiabilă, sportivă şi costurile de întreţinere decente cu un raport calitate/preţ foarte bun.

Ca să citez din englezi „primeşti multă maşină” pentru banii care îi plăteşti, iar ultimul model de Accord nu face excepţie de la regulă. Spre deosebire de vechiul model care nu arăta foarte bine, în mod special modelul Tourer, noul Accord arată de zile mari cu un aspect agresiv aşa cum ne-am obişnuit cu orice maşină de provenienţă japoneză. Atenţia la detalii şi ceva dotări interesante la varianta de echipare Executive precum oglinda laterală dreapta care se reglează automat la mersul cu spatele sau luminile ambientale şi sunetul făcut de cele 10 incinte acustice fac condusul să fie o activitate mai plăcută, în special atunci când nu te întrebi ce face fiecare buton de pe bord.

Noul model este de ceva timp pe piaţă şi a trecut de vârsta majoratului, deci eventualele probleme au fost rezolvate. Se poate comanda în două versiuni de echipare: Elegance şi Executive. Accordul testat a venit cu motorul 2.0 i-VTEC 156cp cu o cutie manuală, fiind disponibilă pentru comandă şi o cutie automată. E un motor foarte rafinat şi silenţios cu reprize bune, graţie sistemului i-VTEC poate atinge suta în 9,3 secunde iar atunci când e condus economic poate ajunge la un consum mediu de ~7,5l/100km.

Pentru piloţii din voi este disponibil şi un motor pe benzină de 2.4L şi 201 cp la 124.868 lei, ce promite să atingă suta în 7,8 secunde şi o viteză maximă de 225km/h. Însă dacă din condus nu ai făcut cine ştie ce pasiune şi nu circuli des în oraş există şi o motorizare diesel de 2.2l i-DTEC.

Pentru 2.2 i-DTEC plăteşti 114.452 Lei cu varianta de echipare Elegance, iar pentru Executive 137.640 Lei.

Pentru motoarele 2.0 şi 2.4 i-VTEC este disponibilă doar echiparea de top Executive.

Am mai scris despre Honda Accord Tourer aici.

Nu uita să dai pe twitter, facebook și apasă butonul Like.