Categorie: Auto

VIDEO Opel Insignia Sport Tourer Cdti 4×4

Cine a zis că nu poţi arăta bine într-un break? Sigur nu a văzut noul Insignia Sport Tourer. Bine, dacă în titlu îi zice „Sport” nu înseamnă că se ia neapărat la trântă cu BMW M5. Însă, în felul cum arată, demonstrează că poţi fi cool şi într-un break, mai ales că tot Meriva ne-a demonstrat cum poţi fi cool şi într-un MPV. Chiar şi într-unul diesel. Dacă îţi place maşina şi nu ai copii atunci de ce mai pierzi timpul pe blog?

Despre Insignia s-a mai discutat aici. O maşină foarte reuşită, care a spălat păcatele lăsate de Vectra C. Nu te-ai fi aşteptat ca Opel să renască aşa din propria cenuşă, însă uite că a făcut-o.

Nici Insignia Sport Tourer nu dezamăgeşte. Se vede că a fost gândită de un inginer care în timpul liber este un familist devotat. Spaţiu suficient ai în cam toată maşina. Haionul se deschide din telecomandă şi facilitează accesul mai uşor în portbagaj iar semnalizatoarele suplimentare sunt utile atunci când schimbi o roată sau un scutec pe marginea drumului.

Per total, Insignia este o maşină bine gândită, o schimbare totală a celor de la Opel. E foarte plăcută la condus şi se potriveşte ca o mănuşă stării tale de spirit. Când mergi la socrii sau, ca să nu fiu răutăcios, duci copiii la grădiniţă, apeşi butonul Tour (randament maxim, efort minim). După ce ţi-ai atins obiectivele poţi apăsa butonul Sport. Indicatoarele devin roşii, suspensia se întăreşte (puţin), direcţia devine mai rigidă şi pedala de acceleraţie răspunde ceva mai repede. Eh, nu e aşa greu să fii tată.

Deşi modelul testat a avut tracţiune integrală, asta nu înseamnă că: a) are un surplus de putere şi trebuie cumva să ajungă la sol sau: b) mai faci drumuri prin pădure la un grătărel tradiţional. Tinde mai degrabă să mulţumească pe cei care le fac pe amândouă cu moderaţie. Sper că va atinge coarda sensibilă a celor care îşi doresc acum un crossover. E mai mult decât un compromis, însă 4×4 nu înseamnă că e automat şi un offroader, aşa cum ne imaginăm pe la Bucureşti. Îţi va fi util doar iarna sau atunci când vrei să te distrezi pe serpentinele mioritice. Şi cum nu o vei face zilnic, pentru că ai şi copii în spate, alege tracţiunea integrală doar dacă ai neapărată nevoie de ea. Atunci când n-o foloseşti, îţi creşte consumul, care oricum nu e strălucit, maşina având o cutie automată şi tracţiune integrală. La drum lung, pe modul Tour, consumul se va aşeza undeva la 6-6.5l/100km.

Preţul de pornire pleacă de la 21.510 Euro cu TVA inclus pentru motorul de 1.6 pe benzină şi 115cp (cutie de viteze manuală cu 6 rapoarte). Ţi-am zis de varianta OPC? 41.360 Euro. 325 cai putere. 2.8 v6. Turbo. Muuult mai distractivă. O altă maşină cu totul!

Urmăreşte şi testul recent cu Opel Insignia sedan.

Şi pentru că a trecut ceva timp de la apariţia Insigniei, aştept şi părerile voastre în calitate de posesori.

Nu uita să dai like pe butonul de dedesubt. Împrăştie vorba şi pe twitter!

a contribuit şi Marian Andrei