Razie la scutere si motociclete!

Pun pariu ca nu aveai habar, ca si mine, ca esti obligat sa faci inspectia tehnica periodica la doi ani pentru mopede, scutere, motociclete si ATV-uri. Daca ai cumparat vehiculul mai recent de doi ani si era nou, sigur il are pentru ca l-a primit o data cu emiterea cartii de identitate de la Registrul Auto Roman. Altfel noteaza cel mai bun pont pe care ti-l voi da luna aceasta. In aprilie incepe o razie nationala a politistilor de la rutier impreuna cu echipele de control tehnic de la RAR. Amenzile sunt usturatoare, evident si pot dubla valoarea scuterelor mai vechi. Se vor verifica asigurarile RCA care trebuie sa fie obligatoriu valabile, inmatricularea, ITP-ul si permisul sau dovada cursului pentru mopede.


 

Ultimele articole

Articole recomandate

22 Comments

  1. este un abuz din partea politiei romane cu impunerea de permis de scutere,politia va face si cu noi cum face si cu permisele auto adica din 100 de cursanti iau doar 10 asta face politia romana nai cum sa dovedesti acest lucru acesta informatie este aflata din interiorul politiei,examenul se da pe calculator si calculatoarele sunt setate sa se ia acest procentadica10la suta din cursanti

  2. Salut. Eu cred ca asta e un motiv de a lua bani de la prostime. Chestia cu ITP e ca si cea cu vestele reflectorizante, s-a trezit unu cu o idee si hai sa o pun in practica. Mopedele se INREGISTREAZA si in codul rutier la Art.6 alin. 4 scrie: Pentru a fi mentinute In circulatie, vehiculele INMATRICULATE se supun ITP. Nu scrie nicaieri ca vehiculele inregistrate se supun ITP. Au certificat de inregistrare nu de inmatriculere, cel de inmatriculare are anexa in care e trecuta data ITP da la astea unde sa le treci? Ar trebui sa se efectueze ITP si la carute sa vada daca nu are calu 8 la picioare. Da, pentru prima inregistrare in tara trebuie trecut prin RAR pt. a fi omologate in Romania, atat. E O PROSTIE a unora care interpreteaza cum vor ei legea.

  3. mai RADUCUle unde scrie mai precis ca scuterul INREGISTRAT trebuie sa aiba itp?specifica mai corect ca eu in oug.195/2002 nu am vazut asa ceva.poate tu vezi mai bine.

  4. tara lui Bula , io nu inteleg nimic unu zice una altu zice alta , unu in jos unu in sus , voi sunteti normali ? nu va mai dati cu parerea , cine intra sa caute ceva serios pe net da tot de voi niste papagali care schimbati pareri si nu stiti ce zice legea , registru roman , politia , hai la nani cu voi .

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.