VIDEO – Ford B-Max – Nu că e făcută la noi.. dar chiar e genială!

4f672d13d0d14

E puțin ironic să spui că la Craiova se produce poate cel mai sofisticat automobil produs vreodată în România. Ironia este și mai amară dacă traversezi orașul în drum spre fabrica de automobile. Am fost deja în mai multe rânduri prin capitala Olteniei dar nu am nicio amintire memorabilă din orașul propriu zis. Să îmi fie iertat că nu vreau să supăr pe nimeni.

Am însă toată simpatia pentru oamenii care trăiesc acolo. Toți oltenii cu care am stat de vorbă sunt oameni cu un spirit treaz, sunt sfătoși și mândri. Cu toate acestea nu au nici o șansă în fața sutelor de roboți care transformă fabrica Ford într-una de talie mondială. Munca oamenilor este valoroasă dar oamenii oricât de sârguincioși nu pot fi la fel de eficienți. Roboții sudează, lipesc și fac balet cu piese de sute de kilograme. 24 de ore pe zi dacă e nevoie. Așa se face o mașină modernă, ireproșabilă. Poate reușim să ajungem într-o zi cu o cameră și în fabrică să vă arăt uriașii portocalii Kuka responsabili pentru succesul B-Max. Vorbim despre succesul din vestul Europei, nu pe la noi unde acest tip de mașină se luptă din greu cu SUV-ul ori sedanul pentru familiile de oraș. De ce cred eu că merită mai multă atenție mașina cu cele mai spectaculoase uși spate, vă spun în test cu video. Ai mai jos și o galerie foto.

Ultimele articole

Articole recomandate

22 Comments

 1. 1)sa stiti ca B-max este ieftina la noi, fata de Europa de Vest. Acolo pleaca de la 17 000 euro.
  2)am condus si eu masina, motorizarea 1.0 ecoboost 100 CP.
  Nu m-a dat pe spate, din urmatoarele motive:
  -ambreiajul este tare, nu se compara cu cel de Focus
  -masina e mai prost inchegata decat Focus, se vede ca nu este aceiasi calitate a asamblarii si a materialelor
  -spatiul nu e asa de mare, mai ales in spate.

  • B-Max este din alta clasă față de Focus. E pus pe platforma Fiestei, așa că e normal să fie diferențe de calitate și să fie mai puțin spațiu.

 2. Salutare George si Marian! Eu conduc un B-Max din 2013, 1l cu 100cp. Sunt din Republica Moldova si la noi m-a costat masina 10,800 EUR in echiparea TREND. Masina a avut 1000 Eur discount plus cauciucuri de iarna. Diferenta de pret dintre RM si Romania este ca la noi nu se aplica TVA pentru masinele noi. Alte optiuni ca si pret au fost Sandero Stepway si Skoda Fabia combi. Evident fordul a cam castigat la toate capitolele. In general sunt foarte multumit de masina. Cel mai bun consum mixt l-am avut in jurul la 4.9-5.0l/100km.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.