Categorie: Auto

VIDEO – Citroen C5 – ascensor franțuzesc

Mai bine mai târziu decât deloc, iată că soseşte şi un test cu Citroen C5, o maşină trecută deja de pubertate, pentru că se vinde încă din 2007. Brusc, se pare că angajaţii Citroen au avut o ședință prin muzeele lor şi, încă zguduiţi de şefi, scuturați la rândul lor de acționari, au reuşit, să scoată flerul din magazie şi să-l pună pe maşini.

Strategia Citroen, ne arată că vor să pătrundă pe piaţa maşinilor premium fără să iasă din zona prețurilor accesibile. Şi au cu ce. Noul C4 oferă dotări din clase superioare, la fel noul DS3 care e o jucărie fițoasă foc şi chiar şi noul C3. Ca dotări şi finisaje sunt cu mult peste concurenţa generalistă.

Noul C5 nu face rabat de la nicio regulă. Are suspensie Hydractive şi acelaşi volan SF care are mai multe butoane decât toţi roboţii industriali din fabrica de la Mioveni. La design nu este la fel de sobru ca predecesorul său, ba din contră, e la fel de impunător ca un poliţist care te trage pe dreapta pentru depăşirea vitezei legale. Adică atunci când vezi Citroen-ul te simţi vinovat, mai ales dacă recent ai ales o altă maşină, poate mai scumpă.

În faţa reprezentantului de vânzări vei întâmpina serioase probleme atunci când vrei să te decizi asupra dotărilor şi a motoarelor. Există nu mai puţin de 10 propulsoare. De la 1,6 benzină sau diesel, până la cele cu 6 cilindri în V, atât benzină cât şi diesel. Pe o piață bolnavă de nemțeală, C5 rămâne alternativa stilată și mai ales confortabilă. Desigur, cu penalizarea de rigoare la valoare de revânzare tot din cauză de nemțeală.

Pariez că în 2011 o să vedem o creștere cu zeci de procente a vânzărilor Citroen în România. Mă contrazice cineva?

a contribuit și Marian Andrei

Nu uita să comentezi și să dai like.