Categorie: Auto

VIDEO – Audi A1 – super citadină, exagerat de scumpă!

După o modă, doar de constructori înţeleasă, maşinile care cândva erau mici (şi distractive) acum sunt pur şi simplu gigantice. Cel mai concret exemplu îl pot da chiar din curtea Volkswagen: Polo, generaţia actuală are aceleaşi dimensiuni pe care le avea şi Golf mk1. Aceeaşi poveste şi la Jetta cu vechile generatii de Passat. Şi aici nu vorbesc doar de acest upsize, ci de distracţia, bucuria şi pasiunea pe care altădată o împărtăşeam cu vehiculele motorizate. Acum 10-15 ani aveai o groază de maşini care îţi satisfăceau plăcerea condusului fără ca practicabilitatea să aibă de suferit. Acum din cauza atâtor norme şi legislaţii, producătorii sunt obligaţi să se adapteze pieţii. Adică motoare mici, astmatice şi dopate cu de-a sila. Evident, un pic din flerul de altădată al maşinilor s-a pierdut undeva în muzeele din Germania.

Testul video are și variantă HD.

Cum noi trăim în România, ne-am adaptat şi acestor vremuri. Venerăm maşinile mari. Nu există maşină de oraş mai bună decât Audi Q7 sau un ML adus de la nemţi. Însă decât să ţipi pe stradă „Am bani şi uite ce maşină mi-am luat” ar fi mai bine să strigi „Am bani şi i-am cheltuit cu cap”.

Audi A1 ar putea fi megafonul tău. Este o maşină aproape nouă – spun aproape pentru că împarte aceeaşi platforma cu VW Polo – ce vine pe o piaţă relativ proaspătă: cea a maşinilor premium din clasa maşinilor mini. Dacă la începutul anilor ’90, maşinile mici erau cumpărate chiar şi de către cei mai înstăriţi, acum se întâmplă exact opusul. Audi profită de acest lucru şi ar vrea să repete istoria. Istoria altora. Pentru că A1 n-are un strămoş demn de o reînviere a spiritului apus. La acest capitol trecem și eșecul A2 – mașina și autostrada deopotrivă.

Este o maşină mică, şi are un motor supraalimentat, mic. Deci un raport greutate-putere bunicel pus în temă cu o suspensie jucăuşă şi permisivă, aşa că nu putea să iasă altceva decât un pocket-rocket. Dar, să ai atâţia cai putere şi să-i ţii la trap doar în oraş ar fi un chin, aşa că ai vrea să ieşi cu maşina la drum lung, după care vei realiza că multe dintre bagajele tale preferate nu vor încăpea. Normal, pentru că e o citadină, însă una cu 122CP. Un pic exagerat, la fel ca şi motorul de 1.6 TDI disponibil la cumpărare.

Concluzia la care am ajuns? A1 se vrea a fi o maşină de fiţe. Dar, ca orice Audi eşuază lamentabil și tocmai de aceea va avea succes. Marca asta e doar pentru businessmen dar e condusă de bișnițari. Același blestem ca la BMW sau Mercedes. O recomand doar ca o a doua maşină, pentru ieşirile în doi seara la un film sau o scurtă escapadă la munte/mare/socri.

La mai puţini bani sunt două maşini mai interesante. Mini şi Fiat 500. Spre deosebire de Audi, ambele maşini au o istorie în spate. Sunt reîncarnările unor maşini ce au scris cândva istorie. Ambele sunt ideale în oraş şi parcă le auzi cum strigă pentru tine „Am un stăpân chibzuit”. Amândouă arată într-un mare fel, pentru că au păstrat liniile care le-au consacrat de-a lungul deceniilor. Să nu mai vorbesc de interiorul lor. Fiat a mers chiar atât de departe încât a lansat motorul TwinAir, ca o amintire a ce a fost cândva motorul răcit cu aer.

Totuşi! Dacă ai peste 20.000 Euro şi eşti în căutarea unei maşini de oraș mai cool de zece ori decât Matizul, îţi poţi arunca privirea pe Audi A1 pentru că e o mini-sportivă ce-ţi poate oferi plăcerea condusului pe care ai uitat-o. Trebuie doar să fii conştient de dezavantajele unei maşini mici şi ce-ţi ofera maşina pentru această sumă. Unde mai pui că îți iei o mașină electrică în buget de A1 cu viitoarea primă de la stat!

Dă-i un like și comentează cu argumente.