Obsesia pentru curățenie în mașină

Recunosc tipologia de la o poștă, însă unele cazuri îmi par deja patologice. Luați spre exemplu proprietarul acestui automobil binecuvântat. Folie de protecție pe volan (ca la service), huse din prosoape în toată mașina (făcute pe comandă), șervețele de hârtie pe bord. În termeni medicali i se spune sindrom obsesiv-compulsiv.

Pesemne că proprietarul nu se suportă nici pe sine, din moment ce îi este teamă să nu murdărească mașina cu propriile mâini. Sau poate este invers. Mi-e teamă de ce s-ar întâmpla când va trage de volan și mâinile transpirate vor aluneca pe nailon precum sania pe pârtie. Șervețelele vor zbura și ele de pe bord împreună cu airbag-ul pasagerului.

Prosoapele cred că sunt spălate regulat și regulamentar la program de 2,5 ore și 90 de grade Celsius să iasă bacteriile nenorocite care colcăie prin mașină. Numai în textile poți avea încredere.

În final șoferul va face oricum hepatită de la praful de pe pantofii pasagerilor nenorociți, care nu știu că ar fi fost frumos să se descalțe înainte să urce. Nu poți să dai cu spirt pe jos până nu pleacă și uite așa fierbe pacientul…

În timp ce noi râdem de ei, acești oameni suferă. Medicii spun că au nevoie de psihoterapie și medicamente. Dar dacă le spui, vor crede că îi faci nebuni. Oricum în țara asta să mergi la psiholog e un tabu.

Tu cunoști vreun astfel de personaj? Care a fost experiența ta cu ea/el?

Ultimele articole

Articole recomandate

19 Comments

  1. Sincer sa fiu, eu il apreciez mai mult pe omul care este obsedat de curatenie decat pe cel nesimtit, care considera mizeria ceva normal, si se complace in gunoi. Adevarat, ambele extreme sunt rele, dar daca ar fi sa aleg doar una, as prefera sa fiu obsedat de curatenie, decat total nesimtit.

    Am vazut masini in ultimul hal, mucuri de tigara aruncate pe podea, ambalaje de alimente pe scaune, scrum peste tot, slin si clei de iti este scarba sa intri intr-un asemenea focar de infectie.

    Nu este bine sa tinzi catre o extrema niciodata, de aceea mi-a placut sa fiu moderat intotdeauna.

  2. Pe schimbator ruleaza un prezervativ nou la fiecare utilizare… dar remarc genul de reflectorizant de pe muchia usii de care nu mai vazusem din anii ’90! Pana sa faca hepatita va muri de cancer de colon pt ca se abtine crunt de la a trage partzuri in masina.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.