VIDEO – Anvelope, ghid complet – partea 1

Începem un serial bun de predat în școlile auto. Vizionare obligatorie pentru cei care încă nu știu de ce se spală roțile la vulcanizare, cum se face o echilibrare corectă, de ce nu are voie roata sa se întâlnească în atelier cu levierul, ce presupune îndreptarea unei jante de aliaj sau cât este de importantă geometria direcției. Am făcut totul atât de simplu de înțeles, încât promit că vor pricepe și partenerii noștri de trafic mai atehnici.

Am mers atât de departe încât am dat microfonul tocmai mecanicilor care fac munca propriu-zisă. Așa că fiți răbdători cu unele greșeli de exprimare, că nu sunt academicieni decât în tehnologia atelierului de vulcanizare.

Astăzi, partea 1. Demontare, spălare, dejantare.
Clipul are și versiune HD.

Serialul este realizat în parteneriat cu specialiștii de la AutoSoft. În următoarele zile vom aduce și oferte speciale pentru toate produsele și serviciile lor, așa că stați cu ochii pe blog pentru chilipiruri adevărate, special pentru cititorii www.buhnici.ro.

Fii printre primii care comentează și dă like, să împrăștiem informațiile gratis despre lucruri care costă!

Ultimele articole

Articole recomandate

19 Comments

  1. La 0:35 stateai cu mainile impreunate si nu ti s-a vazut verigheta. Era normal, si-n plus ai dat-o gata cu expresia „Ce face un barbat adevarat, sambata pe la 9-10 dimineata”, stie dansa ceva.

    Dupa reactia care ai avut-o, imi pare ca ti-a si zis ceva? Dar noi n-am auzit.

    Inapoi la subiect, frumoasa prezentarea, de altfel nici nu ma asteptam la altceva. Acum cititorii sunt pusi in tema.

    Important e sa avem grija atunci cand mergem la vulcanizarea din cartier. Angajatii acestora omit o parte din regulile mentionate in acest clip, iar in cele din urma aceste greseli tot asupra noastra se razvratesc. Doamne-fereste sa ni se-ntample ceva grav si sa platim cu propria sanatate, sau chiar mai rau.

    • @ASBO – pentru că este dreptul lor să circule exact pe unde vor, românii o vor lua intenționat prin fața camerei. Să nu îndrăznești să le atragi atenția că încercai să îți faci treaba. Libertatea de a te face zdrențe se va pogorî precum o ploaie torențială!

  2. Cum sa spuna ca spala janta pentru ca afecteaza masa totala a noroiului si restului de impuritati procesul de echilibrare? Daca el vine cu un studiu de caz sau oricine altcineva prin care se arata ca o janta trebuie spalata inainte de echilibrare deoarece afecteaza acest proces, iti dau 10.000 de euro.

  3. Si daca reusiti sa gasiti un studiu de caz care arata influenta clara a stratului de impuritati de pe janta atunci dupa ce o echilibrati asa curata cum e, eu voi iesi din service si janta se va murdari deci…se va dezechilibra, nu?

    • @Hmm – daca janta sa umple de noroi, înseamnă ca greutatea roții nu va mai fi distribuită egal si, automat, nu va mai fi echilibrată corect. La viteze mai mari se va simți cu siguranță. Reține că contra-greutățile folosite la echilibrare au doar câteva grame si fac diferența între un volan care tremură si o mașina care menține corect traiectoria.

  4. Minunat si comic (faza cu neata D-na… mi-a placut efectiv, foarte sarmant, plus modul in care ai revenit instant la video).
    OK, astept cu interes continuarea, partea cu geometria directiei.
    O chestiune legata de spalat… In Timisoara, nu stiu un service dotat cu o masina de spalat roti insa din obisnuinta eu merg cu masina la spalat chiar inainte de schimb. Nu m-am gindit niciodata la problema mentionata in video insa astfel pastram rotile curate ata peste iarna/vara si uite ca acum constat un nou avantaj. Multumesc Geo.

  5. Vizita la Autosoft de pe Fundeni, janta stramba-indreptata, montat anvelopa, roata pe masina.
    La revizie, surpziza, suruburile rotii infiletate strimb la Autosoft… singura explicatie au fost puse in pistol si infiletate direct, fara sa le infileteze macar un gang cu mana… Schimbat bucuc de roata + rulment (se strica la demontare), deci super….ma costau mai putin 2 roti noi. Oare daca faceam pana, ce as fi putut face?

  6. d-le foarte amuzanta faza cu doamna aceea:)) . vreau sa vantreb daca ati testat vreodata skoda yeti. daca nu ati testat,credeti ca ati putea testa?as aprecia acest lucru.

  7. Avand in vedere ca e un crossover, ar merge si cu slick-uri.

    Lasand gluma la o parte, de anul asta esti obligat prin lege, ca autovehiculul tau sa fie dotat cu anvelope de iarna.

  8. roata sa stii ca se introduce la masina de spalat numai cu acordul clientului si numa daca se costata ca este necesar de a o spalao altfel nu ! asta nu anseamna ca daca roata e curata se spala nu e kiar asa !

  9. Cred ca spalarea este necesara doar daca este murdara roata, dar cand are doar praf mi se pare ca inutila.
    Nu mi-a placut ca a folosit pistolul pentru prezoane, profesionistii folosesc doar cheia.

  10. Mi se pare mie, sau instalatia lui de echilibrat roti are o bataie in ax foarte mare ?
    Sunt curios daca-ti „echilibreaza” roata odata si apoi il vei pune sa scoata si sa puna aceeasi roata in alta pozitie daca tot echilibrata mai e.
    Un plus: a stiut cu ce cuplu se strang rotile (pentru jante de tabla e un cuplu, pentru jante de aliaj este altul).
    Alt plus: strangerea prezoanelor a facut-o in cruce (desi nu a mentionat asta), exact in ordinea in care trebuie.
    Un mare minus, mare mare de tot: prezoanele (piulitele) rotilor le-a pus direct cu pistolul. NICIODATA sa nu mai mergeti la unul care procedeaza asa. Trebuie prestranse cu mana un filet-doua, dupa aia stranse cu scula.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.