VIDEO – HTC 10 – Simplificare și optimizare

HTC_10_Review_Buhnici

Despre asta e vorba, simplificare și optimizare. Atunci când tehnologia, în special hardware-ul își face treaba foarte bine nu mai rămâne decât să te orientezi asupra optimizării și eficientizării sistemului de operare. Până la urmă, este singurul element cu care interacționezi la un smartphone. Procesorul, memoria RAM, procesorul grafic sunt acolo în spate și nu ar trebui să fie atât de importante.

HTC 10 vine și el la o distanță considerabilă de MWC 2016 și de celelalte lansări de smartphone însă are o atitudine nouă. Mai simplă, mai rafinată, așa cum îi stă bine de altfel unui smartphone în 2016. Îmi place că au adoptat noul procesor de la Qualcomm, Snapdragon 820. Are doar 4 nuclee însă depășește la performanțe chiar și Galaxy S7. Serios! Producătorii de componente au reușit să înțeleagă că nu este nevoie de multe nuclee. Multe aplicații nici nu știu să folosească nici măcar 4 nuclee în mod eficient.

Așadar, HTC 10, pentru că așa se numește acum, rulează HTC Sense (și atât) peste Android 6.0.1. Este o experiență rapidă, plăcută și toate meniurile, icoanele, butoanele sunt la locul lor. Sunt de acord, fiecare producător trebuie să își personalizeze dispozitivele cât mai mult, însă experiența de pe telefoanele Nexus este cea mai simplă și cea mai rapidă de până acum. HTC ia notițe, și ușor, ușor meniurile lor seamănă din ce în ce mai mult cu experiența standard Google.

Este de altfel, primul smartphone care a implementat stabilizare optică pentru ambele camere foto. Atât cea de pe spate cât și cea frontală ar trebui să se descurce mult mai bine în situații critice. Le-am și testat iar de cea frontală nu am rămas prea impresionat. Nici cea principală nu este chiar la nivelul așteptărilor, având în vedere că au avut ceva mai mult timp decât alți producători să lucreze la ea.

Ultimele articole

Articole recomandate

198 Comments

 1. Salut George. Tocmai mi-am primit M10-le mult asteptam si primul lucru facut a fost evident un benchmark. Nu a fost cred cea mai inteleapta decizie…asteptam altceva…un punctaj total de 116178 :( in afara de punctajul mare la general, pe parte de CPU, pe m8 scot 23305 iar pe m10 22004…(????) …si inca ceva, (aici poate nu stiu eu exact cu ce mananca) stiu ca m10 are snapdragon 820…este acelasi lucru cu ARMv8 (VFPv4,NEON); al meu asa ceva imi da in benchmark….
  Multumesc

  • Știu că există o singură versiune, cea cu Snapdragon 820. Sunt procesoare diferite, 820-ul are 4 nuclee dar este mai rapid ca cele anterioare de pe HTC. Diferă mult tehnologia și instrucțiunile iar testele sintetice nu sunt tot timpul optimizate. Așadar, nu te îngrijora.

 2. Buna seara!
  Mi am achiziționat azi,HTC 10,fiind primul meu telefon din seria HTC.
  Am o problema,insa…cum îi pot schimba limba din Engleza în Română?
  De la setări,nu reușesc sa o schimb pentru ca nu îmi este dată în lista aceea.
  Ce pot face în cazul asta?

 3. Salut George,iti urmaresc cu interes toate review-urile atat de pe cavaleria cat si cele legate de IT si sunt intr-o dilema.As dori sa imi achizitionez un telefon de maxim 1500 de lei si m-am orientat catre Htc One ME si Lg G4,ambele au specificatii bune si au preturi bune.Ce parere ai?Iti multumesc anticipat.

 4. Salut George! Am cautat un review de la tine pentru blackberry dtek60 insa n-am gasit. Sper sa nu ma insel. As vrea parerea ta in achizitia unui astfel de tel vs un htc10. M-ar interesa minusurile in special daca sunt de mentionat in defavoarea orcaruia. Numai bine!

  • Nu l-am testat. Pe hârtie, din punct de vedere performanțe sunt aproape identice. Aș opta totuși pentru HTC, mă îndoiesc că suportul pentru BlackBerry și update-urile vor continua în viitorul apropiat. Pentru HTC 10 știu că există posiblitatea upgrade-ului la Android 7.

 5. Buna. In prezent am un HTC One M8, insa vreau sa il schimb. Am inceput sa fac un research si am dat peste HTC U Play. Ce mi-ai putea spune despre el? Oscilez intre HTC 10 si acesta.
  Multumesc.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.