Categorie: GADGET

VIDEO – HTC 10 – Simplificare și optimizare

HTC_10_Review_Buhnici

Despre asta e vorba, simplificare și optimizare. Atunci când tehnologia, în special hardware-ul își face treaba foarte bine nu mai rămâne decât să te orientezi asupra optimizării și eficientizării sistemului de operare. Până la urmă, este singurul element cu care interacționezi la un smartphone. Procesorul, memoria RAM, procesorul grafic sunt acolo în spate și nu ar trebui să fie atât de importante.

HTC 10 vine și el la o distanță considerabilă de MWC 2016 și de celelalte lansări de smartphone însă are o atitudine nouă. Mai simplă, mai rafinată, așa cum îi stă bine de altfel unui smartphone în 2016. Îmi place că au adoptat noul procesor de la Qualcomm, Snapdragon 820. Are doar 4 nuclee însă depășește la performanțe chiar și Galaxy S7. Serios! Producătorii de componente au reușit să înțeleagă că nu este nevoie de multe nuclee. Multe aplicații nici nu știu să folosească nici măcar 4 nuclee în mod eficient.

Așadar, HTC 10, pentru că așa se numește acum, rulează HTC Sense (și atât) peste Android 6.0.1. Este o experiență rapidă, plăcută și toate meniurile, icoanele, butoanele sunt la locul lor. Sunt de acord, fiecare producător trebuie să își personalizeze dispozitivele cât mai mult, însă experiența de pe telefoanele Nexus este cea mai simplă și cea mai rapidă de până acum. HTC ia notițe, și ușor, ușor meniurile lor seamănă din ce în ce mai mult cu experiența standard Google.

Este de altfel, primul smartphone care a implementat stabilizare optică pentru ambele camere foto. Atât cea de pe spate cât și cea frontală ar trebui să se descurce mult mai bine în situații critice. Le-am și testat iar de cea frontală nu am rămas prea impresionat. Nici cea principală nu este chiar la nivelul așteptărilor, având în vedere că au avut ceva mai mult timp decât alți producători să lucreze la ea.