Categorie: GADGET

UNBOXING & REVIEW – Huawei Mate 9 Pro

Știu, ați cerut de multă vreme un review la Huawei Mate 9 Pro. Trebuie să recunosc că stă de ceva vreme în studio. Acum i-a venit și lui rândul și la prima vedere pot să spun doar Wow!

Ca să înțelegeți mai bine acest review, vă invit să vizionați și prezentarea lui Huawei Mate 9. De acolo a plecat totul. Mai exact un telefon care era deja foarte bun, a primit o serie de upgrade-uri bine-meritate. Diferențele dintre ele există exact acolo unde trebuie.

La capitolul performanță sunt aproape la fel, cu câteva plus-uri pentru Mate 9 Pro. Au același procesor Kirin 960 și același procesor grafic. Varianta de 128 GB a lui Mate 9 Pro are însă 6 GB memorie RAM iar asta se reflectă și în scorul mai ridicat. Android-ul 7 știe să lucreze cu această cantitate, și folosește cam 4 GB pentru sistemul de operare și aplicațiile preinstalate.

Nu are slot de card, chiar dacă este un dual-SIM. Motivul este simplu, au vrut să păstreze viteza dispozitivului folosind doar memorie internă foarte rapidă. Un card slab l-ar fi tras puțin înapoi.

Apoi mai este ecranul, Mate 9 Pro e mai mic, la doar 5.5 inci, dar are o rezoluție demnă de 2017, 2560×1440 pixeli. Și un ecran superb din punct de vedere luminozitate și contrast. Unde mai pui că e puțin curbat pe margini. Nu atât de mult ca un S7, însă este. Bateria este aceeași, 4000 mAh, chiar dacă a scăzut sensibil în greutate, iar spatele este din sticlă nu din metal, așa cum ne obișnuise producătorul la această serie.

Concluzia? Este rapid, fluid, face fotografii foarte bune, chiar și în lumină slabă sau cu un reflector în spatele subiectului. Pentru detalii vă invit să vizionați review-ul video.