Acesta esteHuawei Mate X, primul telefon pliabil pe care am pus mâna. Și chiar dacă eram entuziasmat de tehnologie înainte să le văd, acum toate bănuielile mi s-au confirmat. Arată mai bine decât în fotografii, filmări și de la doi metri distanță din spatele unui perete de sticlă. Arată așa cum trebuie să arate un telefon pliabil, la nivel de concept, doar că acesta este o realitate.
Mate X este o provocare. Atât pentru Huawei cât și pentru utilizatorii din prima linie, cei care sunt dispuși să scoată 2300 de euro din buzunar pentru a fi primii care pun mâna pe cea mai nouă tehnologie. Într-un fel aceștia sunt testeri. Vor fi cei a căror opinie exprimată public vor influența probabil puțin designul și funcțiile viitoarelor produse.
Buhnici, ești Mare… și Tare! Ai reușit să aduci pliabilul Huawei la tine în studio! NO COMMENT! Bravo!!!
Guvernul Chinei a impus Huawei si oricarui producator de tehnologie ( in special de telecomunicatii ), sa introduca backdoor. Daca voi vreti sa acceptati batjocura unui guvern tiranic, doar ca sa va bucurati de un plastic, sunteti copii, iar asta va afecteaza si pe voi si pe cei cu care faceti afaceri, divulgand si informatiile care ei vi le impartasesc. Ca venii vorba, Lenovo planuieste sa mute productia Thinkpad in Japonia, ca sa nu fie fortat sa mai introduca backdoor in laptopurile sale; apropo, s-a descoperit o noua problema de securitate cu procesoarele Intel, fir-ar sa fie.
PS. Da, daca lumea ar fi adevarat crestina, cu bun simt si toate cele decente, am putea avea multe lucruri frumoase, dar altfel, asa cum spun americanii, de aia nu aveam lucruri frumoase.
Salut George,
Îți urmăresc munca de ceva timp si apreciez ceea ce faci. M-au ajutat review-urile tale in unele decizii.
Acum cu noul video despre Huawei Mate X am observat o afirmație legată de acel senzor infraroșu așezat lângă camere. Ideea este ca tehnica „Time of flight” nu este ficțiune sau ceva nou. Aproape orice senzor IR sau cu unde ultrasonice functioneaza pe principiul ToF. Senzorii ce măsoară distante transmit o lumină IR, stiu timpul de parcurgere a luminii pana la un obiect si inapoi, se stie viteza luminii si astfel se află distanța pana la un obiect. Aceeasi poveste la senzorii ultrasonici doar ca se bazeaza pe sunet.
Camere foto/video au nevoie de un senzor IR deoarece procesarea imaginii se poate face cu o fidelitate mai ridicată în ceea ce privește distanța pana la un obiect/persoană și se evita distorsionarea imaginii.
La capitolul aplicabilitate senzor IR cu camere foto, am un amic care la lucrarea de dizertație a implementat o aplicatie ce poate măsura volumul unei cutii doar dintr-o singură fotografie cu eroare de 2, 3%. Elementul principal in masurarea muchiilor cutiei a fost laserul, mai precis distanța dintre 2 puncte de lumina laser.
Senzorii LIDAR e un exemplu bun de aplicabilitate cu care se poate crea o hartă in adâncime bazată desigur pe distanțe.
Ce parere ai de comentariul lăsat? Astept răspunsul tău.
Spune-mi, te rog, ce folosesti ca sa adaugi subtitrarea, inregistrarii video?
Chiar asa de mult iti ia sa-mi dai si mie un simplu raspuns?!