Categorie: GADGET

Stații radio sau Waze? Ce folosești în 2019!

Cam așa ar fi sunat un titlu de acum 20 de ani pentru aceste dispozitive cunoscute doar de șoferii de meserie, sau cei de cursă lungă. Stațiile CB au fost încet încet înlocuite de Waze și de alte aplicații ce afișează date despre trafic în timp real. Adică doar Waze pentru că este cel mai folosit iar dacă există mulți utilizatori atunci există multe informații. Cu cât mai mulți cu atât mai bine pentru că așa vei avea date precise. Oricum, parcă tot mai bine e să întrebi pe cineva din fața coloanei cum e cu traficul și pentru asta îți poți lua o stație CB. Asta și faptul că poți să mai stai de vorbă cu participanții la trafic mai ales dacă ai un drum foarte lung de făcut și mai ești și singur în mașină.

Midland are două modele noi de stații, și chiar dacă există Waze, există și CB Talk, o aplicație pe care o poți folosi pe post de stație, chiar cu o stație. Cu ea și cu stațiile radio ne-am jucat în clipul de mai jos.

Acum, chiar dacă zici că le poți înlocui cu un smartphone și cu o aplicație nu e chiar așa. O stație este mult mai fiabilă și funcționează și atunci când nu ai baterie la telefon, internet sau chiar un smartphone. Nu glumesc, există încă oameni care nu au un smartphone, și nu îi judec absolut deloc. În plus, cu receptorul unei stații umblii mult mai neglijent, îl poți scăpa, lovi, și nu va păți în general nimic. E construit să reziste și să îl îi înveți pe de rost butoanele ca să te poți concentra la drum. De ce credeți că nu are un display?