Categorie: Auto

Sfaturi de cumpărare – Benzinară de drum lung

Salut George,

Sunt un simplu cetatean al Romaniei care, zice el, ti-a vazut cam toate filmarile legate de auto. Stiu ca masina personala sau mai bine zis masina de familie, este un BMW 320d touring. De altfel o masina destul de potenta, spatioasa, cu un consum bun si altele. Nu intru in detalii pentru ca le cunosti mult mai bine. Intrebarea mea este urmatoarea: daca ar fi sa alegi din noua o masina pentru familie ce ai alege? una pe benzina sau acelasi motor diesel? Intreb asta pentru ca in majoritatea testelor sugerezi masini pe benzina pentru ca Romania e o tara cu ”multe autostrazi” si pentru ca de cele mai multe ori nu vei reusi sa te bucuri de performanta unui diesel.

Conduc o Skoda Fabia model 2004 1.4 16 v. O masina buna cu care scot consumuri de 5.2 in afara daca nu o fortez si undeva la 6.2 daca conduc
putin peste limita legala. Intrebarea de mai sus vine in conditiile in care as vrea o alta masina, ceva mai spatioasa, cu un consum asemanator, dar ceva mai potenta. Nu conduc foarte des in oras pentru ca transportul la serviciu este asigurat de companie prin masinile proprii. Majoritatea drumurilor sunt in afara orasului, pe distante nu foarte mari, cumuland intr-un an undeva pe la 20000 de km. Teoretic ar fi indicat o benzinara dar care e parerea ta?

Multa bafta in continuare!

Liviu

Salut Liviu,

Dacă tot ești deja fan Skoda sau cel puțin așa sper după experiența Fabia, ți-aș recomanda Skoda Octavia 1.2 TSI. Este una dintre cele mai căutate mașini aici pe blog și cred că e opțiunea echilibrată pentru tine. Varianta kombi dacă ai familie. Dacă ești chibzuit, ia vopseaua lor standard albă sau albastra dar nu te zgârci la ESP sau airbag-uri. Scaunele sunt un pic slabe după gustul meu iar ornamentele plicticoase în versiunea de bază. Uite și o configurație minimă din punctul meu de vedere fără rabat la siguranță și un bun confort.

Skoda Octavia kombi

Poți coborî mai jos la preț cu o versiune Tour sau noul Rapid. Testele video Skoda sunt aici.