Ce telefon să alegi? Samsung Galaxy Note2, Galaxy S3 sau Apple iPhone5?


Mda! O să ajung să visez întrebarea asta și noaptea. Mai nou primesc chiar și telefoane la metrou, zeci de întrebări pe blog sau pe facebook. Încerc să răspund aici. Acest articol nu este însă un top al momentului la nivelul întregii piețe. Exista și alte telefoane performante pe care le apreciez.

Răspunsul meu rapid este Note2 dar ar putea fi oricare dintre celelalte două în funcție de cine le va folosi. Dincolo de cifre, specificații și argumente valabile mai degrabă pe forumuri de împătimiți, iată opiniile mele provenite din folosință și testare în viața reală:

1. Samsung Galaxy Note2

Aș alege azi Note2 pentru mine pentru că are un ecran mare deși rezoluția este identică cu a lui S3. Am degetele destul de groase și m-ar ajuta să tastez cu mai puține greșeli. Eu folosesc mult și internetul în mișcare iar ecranul mai mare este din nou important. E cel mai util și pentru a vedea video evident. Partea de performanță este exemplară. Și vechiul Note rula mult mai bine decât S2 iar noul Note2 este sensibil mai rapid. Deși e mare nu e prea greu și încape ușor într-un buzunar de pantaloni. Pentru fete e ok, dar la limită. Am lăsat la final atuul lui nr.1 pentru cei cu simțul artistic. Poate fi un bloc notes infinit pentru cei cu talent datorită ecranului cu mai multe puncte de contact pentru Smart Pen. Mai pe românește este cel mai bun telefon pe care să poți desena detaliat.

Testul meu cu Note2.

2. Apple iPhone 5

iPhone 5 este ideal pentru cei care vor un smartphone care pur și simplu funcționează ireproșabil. Mai puțin bateria care se descarcă prea repede dar nu va trebui să o cauți ca să resetezi telefonul pentru că iPhone-ul nu se prea blochează. Deși în teorie are un procesor dual-core de doar 1.2Ghz (când chinezii sau coreenii scot deja quad-core de 1,6Ghz) telefonul de la Apple e rapid până la ideal în viața reală, în regim de folosire banală. Adică pentru apelare, mesaje, poze, facebook bate tot. Pentru 95% dintre utilizatori asta e tot ce interesează de fapt. Desigur, pentru împătimiții aplicațiilor avansate precum server FTP, înregistrarea convorbirilor etc nu e indicat. Nu are nici un ecran mare HD dar este cel mai luminos de pe piață. Nu e nici cel mai mare telefon dar tocmai de aceea încape cel mai bine în mâna … din nou… a unui utilizator obișnuit sau a unei fete. iPhone5 este așadar recomandarea mea la sigur pentru cadoul de 8 martie dacă un smartphone vrei să iei. Nu uita să cumperi OBLIGATORIU o husă de calitate pentru că se zgârie exagerat de ușor. Asta mă deranjează cel mai mult după performanța slabă a bateriei la telefonul amiral de la Apple. De menționat și aplicațiile de obicei mai scumpe dar mai stabile din AppStore prin comparație cu Google Play.

Testul meu cu Apple iPhone5.

Și ceva despre iOS6.

3. Samsung Galaxy S3

Este cel mai vândut Android dar asta nu înseamnă că este și cel mai bun telefon. Îmi place silueta, textura, greutatea. Îl ajută dar îl și penalizează plasticul carcasei. E totuși un aparat sexy de ținut în mână. Ecranul este superb și e HD adică poți vedea conținut video online la calitate excelentă. Bateria depășește cu ușurință o zi de muncă normală dar nu trece prânzul celei de-a doua. Camera foto e decentă dar nu strălucește. Stă binișor sub iPhone 5. Rulează orice aplicație impecabil și am făcut cu el și chestii mai sofisticate. I-am pus ce versiune de ROM am vrut și are spre exemplu și opțiuni de înregistrare apel, important pentru mine. Rulez camere IP, deschid servere, intru pe site-uri mai complexe. Mă enervează că se blochează însă. Are momente când pur și simplu camera nu se mai deschide, ecranul la fel. Cere o dată la câteva zile un restart general. La o lună o scoatere de baterie. Emailul pe Exchange îi mănâncă jumătate din baterie dacă lași activ serviciul la mai puțin de 5 minute între intervalele de descărcare.

Testul meu cu Samsung Galaxy S3.

Pentru locurile 2 și 3 se pregătesc deja înlocuitorii. O să vină curând un iPhone5S iar S4 stă să fie lansat. Eu cred că după aceste lansări telefoanele de mai sus vor merita cu adevărat vreo 300EUR în stare foarte bună. Mai mult, cred că va fi o ocazie și mai bună pentru cei care acum iau pentru prima dată contactul cu un smartphone. iPhone 4S și Samsung Galaxy S2 rămân două dintre cele mai bune telefoane de pe piață iar la 150-200EUR într-o stare bună vor fi chilipirurile ultimilor doi ani.

Preturi actualizate:
Telefon mobil Samsung Galaxy Note 2 N7100, 16GB, Marble White

Telefon mobil Apple iPhone 5, 16GB, Negru

Telefon mobil Samsung I9300 GALAXY S3, 16GB, Blue

Telefon mobil Apple iPhone 4S, 16GB, Negru

Telefon mobil Samsung I9100 Galaxy S2, 16GB, Black

IMPORTANT: Insist să nu înceapă o dispută fanii Apple versus Samsung. Acest articol este menit să le dea câteva idei celor aflați în căutarea unui nou telefon, nu a unui loc unde se dispută supremația mărcii preferate.

Ultimele articole

Articole recomandate

146 Comments

 1. Bună george am 6ani si imi plac telefonele am s3 si am vazut pe antutu că ieste locul 9 vreau să imi iau note 3 sau stau 5ani cu s3 răspundemi te rog frumos

 2. Salut,
  Mi-a atras atentia comparatia de preturi facuta anterior. Si pentru ca au trecut mai bine de doi ani, am zis sa arunc o privire pe site-ul eMag. Ambele telefoane inca se mai gasesc (doar la resigilate) si preturile pot fi comparate din nou.
  iPhone 5 16 GB – 2000 Lei.
  S3 16 GB – 940 Lei.
  Deci diferenta a crescut de la 50% la 100%. Ce e drept, intre timp s-au intamplat multe :)
  Nu sunt fan Samsung sau Apple, am vrut doar sa fac acesta remarca.
  Bafta!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.