SAMSUNG GALAXY NOTE 9! – HANDS-ON

Cel mai tare telefon de până acum în 2018 este Samsung Galaxy Note 9 cu tot cu noul său S-Pen inteligent… galben, bateria masivă, stocarea de până la 1TB și mufa jack. Da, ai citit bine, 1TB. Adică 512 GB pe stocarea internă și un card de 512 de exemplu. Eu am unul de 400 GB, așa că mă apropii.

În minutele următoare vorbim despre tatăl tuturor phabletelor care este acum mai puternic și mai rapid ca niciodată, mai bun pentru oamenii productivi dar și util pentru cei puțini talentați la desen.

Să începem cu vestea pe care o așteaptă gamerii. Note 9 va fi singurul telefon cu Android pe care se poate juca Fortnite. Celebrul joc nu va fi disponibil prin Google Play și va putea fi rulat exclusiv pe Note 9 dar și pe noua tabletă Tab S4. Pentru asta, Note9 vine cu un sistem special de răcire despre care vom vorbi mai multe în review-ul complet de peste câteva zile.

Gamingul pe Note nu este însă vestea cea mai importantă pentru mine. Sunt interesat mai degrabă de cum avansează modul DeX, adică interfața prin care Note 9 se poate tranforma în câteva secunde într-un calculator capabil să ruleze aplicații Android în format mare, 16 pe 9 și te lasă să folosești internetul în mod desktop. De acum nu mai e necesar un dock pentru asta și poți folosi un simplu adaptor USB-C la HDMI pentru conectarea la orice ecran cu un singur cablu. Ecranul devine astfel touchpad sau îl poți folosi normal în timp ce rulezi poze, prezentari plictisitoare sau chiar clipuri video pe ecranul conectat. În această variantă ești limitat însă la rezoluția FullHD iar telefonul nu se încarcă. Cu ajutorul unui dock însă, poți folosi și monitoare 2K și poți încărca simultan telefonul de la priză, te poți conecta la rețea cablată (util mai ales la birou) și poți conecta orice pe USB-urile suplimentare.

S-Penul a fost și el upgradat. De acum este wireless cu bluetooth LE și poate fi folosit nu doar pentru desen ci și pentru a declanșa camera, pentru a derula prin prezentări sau galeria foto ori pentru a da play și pauză pe YouTube chiar și de la 10 metri distanță.

Toate acestea sunt posibile datorită procesorului Snapdragon 845 și a memoriei rapide de 6 sau 8 GB RAM. În versiunea de top va costa aproximativ 1000 de euro dar Note 9 este de acum puternic ca un laptop mediu și vine cu stocare rapidă ca pe SSD de 128 de gb pe versiunea cu 6gb  ram și de 512 gb, da, jumătate de tera în versiunea cu 8gb ram.

Bateria este mai mare cu 21% față de Note8 și ajunge la 4000 mAh. Se va încărca și mai repede ca până acum, așa cum bănuiam.

Conectivitatea este și ea la superlativ. Tot cum anticipam, vom vedea gigabit LTE, si wifi cu mimo. Pe românește, vei avea net prin 4G+ sau WiFi rapid ca pe o conexiune de fibră. Condiția este ca rețeaua să îți poată transmite cât poate trage telefonul.

Camera duală stabilizată cu zoom 2x este aceeași pe hârtie ca pe S9 plus, adică 12 megapixeli principală și 8 pe față dar acum primește un update important de soft și recunoaște mai bine mancare, text, portret, flori sau peisaje spre exemplu dar și greșelile pe care le facem. O să își dea seama dacă lentila e murdară, dacă personajul din poză a clipit, dacă poza a ieșit neclară sau dacă lumina a fost greșită. Pozele, deja excelente chiar și pe lumină scăzută vor fi și mai clare când folosești live focus, adică bokeh. Revenim la camera in curând, după un review mai detaliat.

Înainte să închei îți mai spun ca va fi rezistent la apă și are difuzor stereo. Da, la fel ca pe S9 și S9+. Îi cam simțeam lipsa pe vechiul Note 8.

La noi vine în 3 culori lucioase, adică negru, albastru și mov, preferatul meu. Se poate precomanda din 9 august și intra in magazine din 24 august când vei putea câștiga unul de la mine așa că nu uita să te abonezi și sa turtesti clopoțelul acela mic și urâțel.

Ultimele articole

Articole recomandate

32 Comments

  1. Pentru o bateria putin mai mare , stocarea , o puteai rezolva si la note 8 cu un card , nu merita pretul umflat de 4700 lei , o sa fie un fail ca S9+.

  2. Salut. Mă bucur că în sfârșit primesc din partea Dvs informațiile mult așteptate pt. Samsung galaxy note 9. Merită să cumpăr. Abia aștept. Deocamdată sunt internată în Spital.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.