Categorie: GADGET

Cea mai mare grijă a mea când plec din țară (P)

Este internetul! Atât! Sau a fost internetul până de curând. Am trecut și peste oboseala drumurilor lungi și a zborurilor cu avionul doar gândindu-mă cu entuziasm la lucrurile noi și oamenii interesanți pe care îi voi descoperi în deplasare. Însă atunci când pășesc pe meleaguri străine am emoții mari pentru viteza internetului de acolo.

M-am bucurat enorm atunci când aceste reglementări au fost ridicate iar roaming-ul nu a mai fost o problemă. Mi-am luat la momentul respectiv, câte o cartelă de la fiecare operator din țară ca să mă asigur că voi fi bine și după câteva luni am rămas la Vodafone pentru un simplu motiv. Se pare că se conectează cel mai repede la operatorii străini, iar în medie am cea mai bună viteză de internet.

Și apropo de viteză, ai observat că în multe situații, când ai ajuns în altă țară telefonul tău merge din ce în ce mai greu? Nu se mai deschid corect și rapid aplicații simple ca Facebook, instagram sau chiar email-ul? Tot internetul este de vină, când ai o conexiune slabă smartphone-ul tău se transformă într-un dumb-phone pentru că pur și simplu așteaptă răspuns din internet pentru orice vrei să faci.

Să vezi ce am pățit însă săptămânile trecute când am plecat în State la lansarea lui Note 9. Radu mi-a dat mie cardul acela microSD de 400 GB cu care s-a lăudat acum ceva vreme. Mi-a spus că nu are nevoie de el, că nu se descurcă să facă curat în fișiere și alte motive la care am ridicat din sprâncene. Când am aterizat în State primesc o poză de la el care pleca în vacanță. Poftim cultură. Mi-a dat mie cardul să îmi pun muzica și toate pozele pentru că el avea oricum internet suficient ca să nu își mai facă griji pentru spațiu.

Pe scurt, are internet de ar putea să lucreze de acolo vreo două săptămâni. 5000 MB în Spațiul Economic European (SEE) 1000 MB pentru alte țări din afara Europei, inclusiv Statele Unite și doar 145.000 MB pentru uz personal, acasă sau la birou. Apoi mi-a spus și prețul. 15 Euro extraopțiune pe cartelă.

Așadar, m-am conformat, și pentru a ține legătura cât mai ușor cu colegii timp de o săptămână mi-am activa și eu oferta. M-am bucurat din plin de cei 1000 de MB în State, iar acum consum mai relaxat din cei 5000 MB în Franța, unde suntem acum. Și nu mai trebuie să verific în fiecare zi cât internet mai am, sau să prefer să postez o poză în loc de un video, doar ca să nu rămân fără internet.

În concluzie, Vodafone a primit titlul de cea mai bună rețea pentru roaming de la Ookla Speedtest, pentru conexiuni 2G, 3G și 4G în 51 de țări din Europa. Pe lângă asta, viteza medie de descărcare a clienților Vodafone în roaming a fost cu cel puțin 15.6% mai mare decât a oricărui operator de comunicații mobile.