Categorie: Auto

VIDEO Renault Twingo – Twist, Swingo & Tango

Cândva mașinile mici erau cool. Bine, ce-i drept nu la noi. Peugeot 106, 205, Renault 5, Citroen AX și câteva Fiat-uri. O demonstrație că francezii nu se pricep doar la vin, ci și la mașini mici. De fapt se pricepeau. Din păcate lăcomia șoferilor a făcut ca producătorii să ofere mai mult pentru aceeași bani. Spre exemplu Clio de acum e cât un Golf  din anii 80. Însă câțiva producători și-au mai strecurat în portofoliu câte un model mic, urât cu spume, dar cât de cât simpatic.

E și cazul Twingo-ului, vechea generație. Faruri mari, un interior ciudat, dar, toate astea adunate la un loc, n-au făcut decât ca mașina să se vîndă nemaipomenit de bine (vreo 15 ani a stat în producție).

2007 a adus și noua generație. N-a rămas la fel de impresionantă în era Volkswagen-ului, ci a devenit mai degrabă un model ieftin, de nișă . Facelift-ul face Twingo să pară mai frumos, chiar și cu steluțe, dar recomand să le eviți. Nu ridica pretenții la dotări, pentru că te afli la volanul unei mașini distractive, simplă și spațioasă. O mașină care te va face să zâmbești și să spui în fiecare zi: ”Uite! Am mai găsit ceva care nu-mi convine”.