Quick Mobile! Spamăm și noi mai cu ștaif?

În urma articolului de ieri în care Matei ne povestea despre problema cu un telefon chinezesc, au început să apară primele rezultate. Matei a fost rugat la magazin să completeze un formular online pentru retur. Până aici totul e normal. Sperăm că totul va fi bine. Eu în schimb primesc reacții neașteptate. Le-am împărțit în câteva categorii și o cireașă. Detalii mai jos.

1. Mulți dintre cei care comentează povestesc despre probleme similare la Quick Mobile. Nu e nimic nou, sunt forumuri pline pe internet cu așa ceva. E unul celebru pe softpedia, spre exemplu. Am o singură recomandare în aceste cazuri. Dacă alegeți să cumpărați de acolo și nu sunteți mulțumiți, atunci apelați la soluțiile legale. Retur sau ANPC.

2. A doua categorie este a celor pricepuți la telefoane chinezești, care le apreciază și sunt pregătiți să cumpere pentru că… până acum au avut noroc. În ultima perioadă sunt foarte multe modele chinezești cu specificații foarte bune care chiar funcționează fără să se blocheze. Sunt de acord că acestea sunt o afacere bună dar ce faci când ai nevoie de garanție? Merită să riști pentru un preț mai mic? E decizia fiecăruia. Eu nu îmi permit să stau fără telefon dar eu poate îmi permit să îl schimb mai ușor ca cineva care are doar 1000 de lei pentru un telefon.

3. Din cea mai de jos categorie sunt cei care văd aici o teorie a conspirației, trolli și angajații Quick Mobile. Aș adăuga aici și pe cei care scriu foarte prost în limba română. Dar să revenim la Quick Mobile. Dacă inițial nu mi-am propus să le fac reclamă negativă ci doar să atrag atenția asupra unui fenomen, iată ce primesc astăzi. Iată o listă de comentarii suprinzătoare. Clienți fericiți ai Quick Mobile îmi reproșează un interes ascuns și chiar sunt jignit mai mult sau mai puțin elegant de personaje cu nume inventate. Iată câteva exemple:

Singura variantă în care nu sunt toți angajați ai Quick Mobile, ar putea fi dacă fan-clubul Quick Mobile s-au întrunit într-o cafenea cu wi-fi gratuit din Baia Mare să comenteze situația. Toți au intrat aici de pe acceași adresă IP cam pe la aceleași ore. Vezi aici rezultatul căutării după adresa lor IP în baza de date globală.

Screen Shot 2016-01-22 at 15.24.59

Am fost tot azi contactat de agenția de PR a Quick Mobile care m-a anunțat că voi primi un punct de vedere oficial. Îl voi adăuga la ambele articole de îndată ce sosește.

Later edit:
Răspunsul Quick Mobile

Reamintim că orice cumpărător la distanță din România are dreptul să returneze un produs în 14 zile de la data achiziției fără a oferi niciun fel de explicații. Consumatorul are opțiunile să primească banii înapoi sau să aleagă un alt produs. QuickMobile onorează de fiecare dată aceste solicitări. În cazul lui Matei, prezentat de dumneavoastră, clientul a fost contactat și i s-au comunicat drepturile pe care le are ca și cumpărător, iar el a decis să i se livreze un nou telefon, același model.
Legat de lipsa magazinului virtual Google Play din telefonul Meizu MX4 Pro, precizăm că QuickMobile nu deschide cutiile în care vin telefoanele și nu face modificări ale software-ului preinstalat pe acestea. Multe companii din Asia, printre care și Meizu, folosesc o versiune de Android non-Google, bazată pe cea dezvoltată de Android Open Software Project (AOSP). Aceste terminale nu au preinstalat magazinul virtual de aplicații Google Play, însă acesta poate fi adăugat ulterior în câțiva pași destul de simpli. Cumpărătorul este cel care decide dacă dorește sau nu să folosească serviciile Google.
În ceea ce privește adaptoarele pentru încărcătoarele de telefoane care nu folosesc standardul european, acestea sunt incluse de fiecare dată în ambalajul cu care este livrat produsul și nu în cutia acestuia, pe care, repetăm, noi nu o deschidem.
Vă mulțumim,

Echipa QuickMobile

Ultimele articole

Articole recomandate

89 Comments

  1. Bună ziua! Am cumpărat un telefon de la Quickmobile care a funcționat doar 10-15 minute după care s a închis și nu a mai putut fi deschis. În aceiași zi (în care am primit telefonul) am făcut cerere de retur către firma care asigura garanția respectiv Service Return. Com. pentru remedierea defecțiunii. După 3 zile a ajuns în service iar după alte 3 zile m au anunțat că prezintă curburi/spărturi și a fost scos din garanție putând fi reparat doar contracost. Precizez că, a fost ambalat exact cum a fost primit în vederea trimiterii la garanție, inclusiv folia de la producător, telefonul fiind impecabil. Nici firma vânzătoare, nici cea de transport, nici cea care asigură garanția, nu au vină, pentru deteriorarea aparatului care repet la returnare nu avea nimic din cele constate de ei, vinovat fiind doar clientul…. Așa înțeleg comerțul aceste firme tip țeapă. Concluzia? Acum, va trebui să mă adresez organelor competente pentru recuperarea banilor plătiți acestor hoți…..

  2. O experienta extrem de neplacuta am avut si eu cu cei de la QuickMobile. Sunt extrem de indoielnici si foarte neseriosi. Ideea este ca odata intrat in jocul lor singura solutie este sa te adresezi autoritatilor competente.Atentie, nu va recomand sa achizitionati de la ei!Produsele chiar daca sunt originale, sunt fabricate pentru piata din Asia. Produsele nu prezinta marcajul CE, iar in cazul meu, telefonul Samsung achizitionat de la acestia nu putea fi reparat in Romania.
    In ciuda faptului ca am returnat telefonul, in decurs de 5 zile de la primire, fara sa il utilizez(doar pornit pentru verificare IMEI impreuna cu cei de la Samsung Ro), dupa ce am facut returul, m-am trezit cu o informare pe adresa de email, prin care mi se spunea ca imi vor retine o parte din bani, pentru ca telefonul prezinta urme de utilizare.
    Asa ca daca doriti sa nu aveti dureri de cap, schimburi de emailuri interminabile,discutii la telefon cu cei de la QuickMobile, taxate cu 1.5 euro/minut, va sfatuiesc sa achizitionati de la societatile cu renume de profil.
    Sincer, nu inteleg cum cei de la OPC si cei de la politia economica, ii lasa sa functioneze si le permite deschiderea altor firme?!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.