Noul Apple iPad – deocamdată, la limita dezamăgirii

Am promis mai multe detalii despre noul iPad. Iată un al doilea video făcut în prima zi de la contactul meu cu ”scândurica”.

Și totuși… De la primul review prețurile s-au mai aliniat, ceea ce e un lucru bun. Prețurile de pe site-ul Apple.com au fost transformate la aceleași cifre în euro, apoi convertite în lei și rotunjite ca să ajungă să arate așa:

Cel mai ieftin iPad nou este 2199 lei iar cel mai scump este 3669 lei la distribuitorii autorizați de Apple. Cei mai importanți, eMag și iStyle. Cei din urmă par că se pun în sfârșit pe treabă ori Apple începe să trateze cu ceva mai mult respect piața românească. Așa am crezut inițial până am văzut că versiunile wifi sunt deja (azi 25.03.12) epuizate. Așteptăm valul trei…

Așadar, greu să îți mai iei acum un iPad nou ieftin dacă vrei cel mai nou gadget de la Apple. Dar dacă ești un român șmecher poți să faci precum cei care au deja iPhone 4 și se laudă că au dat banii pe un 4S. Noul iPad este atât de similar cu cel anterior la aspect ș interfața de utilizare încât vei păcăli 99% dintre cunoscuți la primul contact. Am demonstrat asta deja la iLikeIT cu Mihai Dedu:

Și am repetat experimentul cu alți utilizatori activi de iPad2 care au avut nevoie de mai mult de două minute ca să se prindă. I-am pus să se uite la rezoluția ecranului Retina ca să se prindă și abia așa, cu greu s-au convins. Alții au spus că se simte că e mai grea. 625 de grame într-o mână poate însemna un efort când stai să citești.

Mie mi-a mai fost greu să găsesc butonul de dictare. Funcționează doar în engleză, franceză, germană și japoneză și trebuie activat din setări din meniul General.

Credeam că sunt eu nebun, dar și alți cititori ai blogului mi-au confirmat că se încarcă greu. Vine cu peste 90% din baterie încărcată și cum nu am butonat exagerat de mult, abia am ajuns pe la 60% în primele două zile. Dar am vrut să o încarc pentru drum ca să fie full și am observat că durează extrem de mult. Am ajuns într-o oră pe la 65% încărcare și am scos-o. O voi descărca și am să măsor exact cât durează de la zero. Deocamdată rezistă peste așteptări încărcată, deci greutatea suplimentară are un rost.

Am instalat jocul românesc Sky Gamblers Air Supremacy ca să pun procesorul la muncă vreo 15 minute și a mers perfect, dar nu mi s-a încălzit așa cum spun alții că se întâmplă în Infinity Blade II.

Concluzie preliminară:
Nu mi-aș lua noul iPad dacă aș fi un consumator obișnuit. Aș profita chiar să cumpăr un iPad2 la 1799 de lei sau chiar iPad1 la preț mic. Eu personal voi folosi totuși unul în studio pentru că îmi oferă câteva lucruri speciale în plus față de versiunea anterioară. Despre AirPlay și noul Apple TV, cât de curând la iLikeIT.

Ultimele articole

Articole recomandate

25 Comments

  1. Salut George eu am o problema cu noul meu iPad in sensul ca afiseaza culori mai calde, albul este cam galbui, nu afiseaza culori mai reci așa cum sunt obișnuit cu iPhone-ul sau cu iPad 2-ul. Am citit pe mai multe forumuri si foarte mulți utilizatori au semnalat aceasta problema care este cel mai bine vizibila la navigarea pe Safari, albul are o tenta de galben. Unii zic ca e de vina lipiciul folosit pentru digitizer si ca in câteva zile se rezolva de la sine. Eu nu știu ce sa mai cred. Te rog George sa îmi spui dacă ai întâlnit aceasta problema si ce mă sfatuiesti sa fac, multumesc.

  2. George, tu esti un tip simpatic, dar te cam chinuie talentul. Vad ca faci eforturi disperate sa construiesti un tech-blog (iar altii sa ti-l promoveze), dar e degeaba – n-ai nicio treaba cu ast! No offence, dar esti pur si simplu paralel, si de multe ori bati campii aiurea. La fel si in domeniul auto. N-ai niciun haz cand prezinti un gadget, daramite o masina, prietene! Crede-ma, tu n-ai putea sa prezinti nici macar o bicicleta Pegas! Nu numai ca trebuie sa fii bine documentat, dar trebuie sa ai si talent sa prezinti chestiile astea, sa poti face review-uri ca lumea si comentarii inspirate. Nu te mai amagi! Tu esti bun ca reporter pentru stirile Pro de la orele 17 si cam atat…

  3. Ai o emisiune despre gadget-uri si nu sti cum sa activezi dictarea la noul ipad, dar spui ca e o dezamagire, sper ca te vei convinge singur de ce poate noua jucarie a celor de la apple. In primul rand nu ipad-ul trebuie sa fie setat in engleza ,tastatura trebuie in engleza , iar apoi activata dictarea din general , tastaturi, dictare. Nu mai face review-uri daca nu testezi inainte putin, parerea mea!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.