Categorie: GADGET

Noul Apple iPad – deocamdată, la limita dezamăgirii

Am promis mai multe detalii despre noul iPad. Iată un al doilea video făcut în prima zi de la contactul meu cu ”scândurica”.

Și totuși… De la primul review prețurile s-au mai aliniat, ceea ce e un lucru bun. Prețurile de pe site-ul Apple.com au fost transformate la aceleași cifre în euro, apoi convertite în lei și rotunjite ca să ajungă să arate așa:

Cel mai ieftin iPad nou este 2199 lei iar cel mai scump este 3669 lei la distribuitorii autorizați de Apple. Cei mai importanți, eMag și iStyle. Cei din urmă par că se pun în sfârșit pe treabă ori Apple începe să trateze cu ceva mai mult respect piața românească. Așa am crezut inițial până am văzut că versiunile wifi sunt deja (azi 25.03.12) epuizate. Așteptăm valul trei…

Așadar, greu să îți mai iei acum un iPad nou ieftin dacă vrei cel mai nou gadget de la Apple. Dar dacă ești un român șmecher poți să faci precum cei care au deja iPhone 4 și se laudă că au dat banii pe un 4S. Noul iPad este atât de similar cu cel anterior la aspect ș interfața de utilizare încât vei păcăli 99% dintre cunoscuți la primul contact. Am demonstrat asta deja la iLikeIT cu Mihai Dedu:

Și am repetat experimentul cu alți utilizatori activi de iPad2 care au avut nevoie de mai mult de două minute ca să se prindă. I-am pus să se uite la rezoluția ecranului Retina ca să se prindă și abia așa, cu greu s-au convins. Alții au spus că se simte că e mai grea. 625 de grame într-o mână poate însemna un efort când stai să citești.

Mie mi-a mai fost greu să găsesc butonul de dictare. Funcționează doar în engleză, franceză, germană și japoneză și trebuie activat din setări din meniul General.

Credeam că sunt eu nebun, dar și alți cititori ai blogului mi-au confirmat că se încarcă greu. Vine cu peste 90% din baterie încărcată și cum nu am butonat exagerat de mult, abia am ajuns pe la 60% în primele două zile. Dar am vrut să o încarc pentru drum ca să fie full și am observat că durează extrem de mult. Am ajuns într-o oră pe la 65% încărcare și am scos-o. O voi descărca și am să măsor exact cât durează de la zero. Deocamdată rezistă peste așteptări încărcată, deci greutatea suplimentară are un rost.

Am instalat jocul românesc Sky Gamblers Air Supremacy ca să pun procesorul la muncă vreo 15 minute și a mers perfect, dar nu mi s-a încălzit așa cum spun alții că se întâmplă în Infinity Blade II.

Concluzie preliminară:
Nu mi-aș lua noul iPad dacă aș fi un consumator obișnuit. Aș profita chiar să cumpăr un iPad2 la 1799 de lei sau chiar iPad1 la preț mic. Eu personal voi folosi totuși unul în studio pentru că îmi oferă câteva lucruri speciale în plus față de versiunea anterioară. Despre AirPlay și noul Apple TV, cât de curând la iLikeIT.