Mi-am măsurat tensiunea cu un smartwatch!

Nu e un lucru pe care îl spui prea des, însă am văzut cu ochii mei cum arată viitorul tensiometrelor. Atenție, tensiunea nu este același lucru cu pulsul. Pentru tensiune ai nevoie de o pompă cu aer și niște senzori ceva mai mari. De aceea mă surprinde că există un ceas inteligent ce poate face acest lucru chiar și de 100 de ori până când să trebuiască să îl încarci.

Îți poate măsura așadar tensiunea de cel puțin 100 de ori pe zi, și înregistrează aceste date în memoria internă, eventual le transmite și medicului cardiolog care poate afla aproape instantaneu când părinții sau bunicii tăi au probleme. Așadar poate trimite direct salvarea către ei și le poate salva și viața. În situații de genul, viteza de răspuns este cea mai importantă, ca și în cazul înternetului.

Smartwatch-ul nu este încă lansat, și va costa probabil vreo 350 de euro la momentul când îl vom găsi prin magazine. Știm cu toții însă că după doi-trei ani aceste tehnologii se ieftinesc extrem de mult. Viitorul apropiat sună foarte bine.

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.