Categorii: Auto, Editorial

Mai puţin spectaculos, dar mai periculos decât Becali

orban

Sosirea la Transporturi a lui Ludovic Orban a fost un vis împlinit pentru un singur om. Ludovic Orban. Niciodată ministerul nu a avut un şef mai puţin priceput la şoferie şi mai dornic să o demonstreze. Accidentul din decembrie 2007 când a lovit sau nu o tânără în Cotroceni este de acum de notorietate, însă Audi A6 ministerial nu era la prima „boacănă”.

În perioada scurtă de un an şi jumătate cât a gestionat destinele unor compani precum CFR, Tarom sau CFR, Orban a profitat la maximum de avantajele funcţiei. A avut în permanenţă la dispoziţie limuzina de ministru şi alte patru maşini de rezervă plus şoferii necesari. Nu le-a folosit serviciile decât atunci când a avut permisul suspendat. Mi-a povestit cum o dată a fost implicat într-un accident cu o maşină de serviciu iar şoferul său a decedat la impact. De atunci nu a mai acceptat să fie „condus”. El ştie mai bine.

A sărit pe rând din Audi A6 într-un alt Audi A6, apoi într-un VW Passat şi, pe timp de iarnă, într-un Volkswagen Touareg. Companiile din subordinea instituţiei i-au oferit în permanenţă soluţii de deplasare când lovea câte o maşină. Printre cele mai darnice au fost Căile Ferate Române, Autoritatea Rutieră sau Romatsa. Chiar şi companii ca… mai mult pe ProMotor.ro