Categorie: Editorial

Trăieşte mai mult!

Ridică umeri şi lasă-i puţin pe spate. Fă o mişcare amplă. Erau puţin înţepeniţi, nu-i aşa? Acum aruncă privirea către prima plantă pe care o vezi. Ochii tăi pârliţi de monitor o văd cam gri? Acum rezeamă-te puţin. Burta atinge masa dacă stai cu coatele pe masă. E clar, eşti o rablă la un pas de obezitate cu ochii praf. Speranţa ta de viaţă scade sub cea a minerilor din exploatările de uraniu şi nu vei apuca pensia.

Te-ai săturat de texte din astea moralizatoare, însă continui să citeşti. Conştientizezi că ţi-o faci cu mâna ta dar trebuie să afli că poţi şi eşti dator să îţi lungeşti viaţa cu cel puţin 25 de ani.

Să o luăm de la cap. Nu stai doar ziua, la serviciu, cu ochii în monitorul care arde încet dar sigur retina. Acasă te propteşti în faţa lui până târziu după miezul nopţii. În timpul ăsta alţii ies în oraş şi îşi croiesc o identitate, o cultură generală, un cerc de prieteni, îşi întâlnesc pentru prima dată iubita sau iubitul. Te afunzi în idioţenie pentru că mintea îţi oboseşte aproape iremediabil. După două săptămâni în care mergi la culcare după ora două dimineaţa, indiferent cât de bine vei dormi, encefalograma va arăta ca a unui dezechilibrat mintal. Orice oră nedormită după miezul nopţii se adună într-o datorie pe care o vei duce cu tine tot restul vieţii. mai mult pe ProMotor.ro