Păi, pe scurt, este un hibrid între seria IdeaPad și ThinkPad. Un IdeaPad mai solid, cu un design mai elegant și cu materiale mai rafinate sau un ThinkPad mai accesibil, cu mai puțină fibră de sticlă și carbon și performanțe puțin mai reduse.
Motivul pentru care a apărut această serie, în primul rând pentru aveau nevoie de o gamă nouă, și în al doilea rând pentru că au observat că marile și micile companii, cumpărau latop-uri ideaPad pentru angajați. Nimic greșit în asta, dar motivul era unul simplu: mai toți oamenii își doreau un laptop cu un design mai.. recent. ThinkPad-ul este un simbol al rezistenței în mediul de business, dar are și un preț pe măsură. Astfel, cu acest ThinkBook, Lenovo umple acest gol în seria lor de produse. Iar dacă mă întrebi pe mine, au reușit să facă ce și-au propus.
La nivel de configurație are procesoare puternice, i5 sau i7, 8 sau 16 GB RAM și SSD-uri foarte rapide de la 256 GB la 1 TB. Ecranul este de 13 sau de 14 inci, după caz, cu rezoluție FullHD și calitate bună de redare a culorilor, iar laptop-urile pornesc de la 1.34 kilograme în greutate. Excelent ca să nu te doară spatele, mai ales dacă îl cari zi de zi, de acasă până la birou și înapoi.
Prețul? Și el se situează între IdeaPad și ThinkPad. Pentru varianta cu i5, 8 GB RAM și 256 GB SSD vei plăti puțin sub 4000 de lei. Pentru cel cu i7, 16 GB RAM, 1 TB SSD stocare și eventual și o placă grafică dedicată de la AMD, peste 5000 de lei. Poate chiar puțin mai sus pentru că nu am văzut încă toate modelele listate în magazinele de la noi.