Categorie: General

LAPTOP-UL CU DOUĂ ECRANE!! – ASUS Zenbook Pro Duo

Acesta este laptopul cu două ecrane pe care îl vei putea cumpăra și nu va costa cât o mașină nouă. Poate doar cât una SH, dar, acesta este prețul pe care îl plătești pentru o tehnologie nouă. Stai pe aproape, pentru că este mai interesant decât crezi și s-ar putea la final după ce faci socotelile să realizezi că poate chiar merită.

ASUS Zenbook Pro Duo nu este o ”jucărie scumpă” cu scopul de a arăta potențialul de cercetare și dezvoltare al companiei. Este un produs final care va ajunge pe piață probabil mai puternic decât a fost conceput inițial. Practic, avem două ecrane, cel principal care este de tip OLED 4K, și al doilea care este un IPS cu o rezoluție de 3840×1100 de pixeli. Adică jumătate de 4K. Și apoi vine tastatura și un mini touchpad în partea dreaptă. Apropo, ambele ecrane sunt touchscreen, ambele. Amândouă. Un touchscreen cu o rezoluție totală de 6K, 6 milioane de piceli. Gata, nu mai insist, hai să vedem ce are sub capotă.

La nivel de performanță, absolut nimic de comentat, este o bestie fără limite, atât modelul care a venit la noi și este echipat cu un Core i9 cu 8 nuclee și 16 fire de execuție și o viteză maximă de 5 GHz. În plus, 32 GB RAM, un SSD ultra-rapid și o placă grafică RTX2060 cu 6 GB GDDR6, adică memorie video. Cam tot ce ai nevoie pentru cele mai solicitante jocuri, atenție, nu chiar în 4K, sau orice program de editare foto sau video. Chiar am încercat și merge strună.

În plus, ce este spectaculos e că nu face gălăgie. Nu l-am auzit mai deloc în timpul filmării pentru că știe să stea cuminte cu toate cele 16 nuclee ale sale, și să le scoată la iveală atunci când chiar are nevoie de ele. E surprinzător că mai toată lumea, cu Apple în frunte, se plânge că nu au reușit să răcească acel core i9 într-o carcasă de laptop și ASUS nu are nici o problemă de genul. Sigur, laptopul este puțin mai gros și mai greu c aun MacBook Pro de 15 din ultima generație, dar acel puțin face o diferență majoră.