Categorie: Editorial

TESLA MODEL 3, DUPĂ DOUĂ LUNI

Acesta este un test-drive pe care abia așteptam să îl fac. De mulți ani, și acum o fac pe ”pielea mea” cum se spune. Pentru că după două luni de condus o mașină electrică peste tot prin țară, chiar prin afara ei atunci când am cumpărat-o, sunt mai liniștit ca oricând.

Sunt bucuros pentru că știu că acum sunt complet ecologic și sustenabil. Nu mai intru la benzinărie decât pentru lichid de parbriz, și ”alimentez” rareori mașina atunci când mă duc la un supermarket la cumpărături. Primele săptămâni au fost critice, și e normal pentru orice posesor de automobil electric. Acel Range Anxiety despre care se vorbește este real. Trăiești puțin panicat că vei rămâne fără curent, și cum bine știm, nu găsești o priză pentru mașină la tot pasul. La studio de exemplu încă nu am cum să o încarc, decât dacă aș folosi o priză de 220V însă m-ar prinde cu siguranță noaptea acolo. Mă bazez așadar pe stația de încărcare din curte, care face o treabă mai mult decât decentă. În plus, pe timpul zilei folosesc curentul din panourile solare, deci se poate spune că o încarc gratis.

Mai sunt multe de spus despre cum este viața cu o mașină electrică și știu că poate am omis o parte dintre acestea, în mod neintenționat, atunci când am filmat clipul de mai jos. Îți spun însă cum se conduce, ce oferă nou update-urile de la Tesla, cum îmi monitorizez constant mașina cu ajutorul camerelor de pe laterale și care este reacția celor cu care mă vorbesc despre traiul cu o mașină complet electrică. Este viitorul, îți pot spune asta de pe acum, și nu m-aș întoarce niciodată la ”pipi de dinozaur”.