Categorie: GADGET

iPad PRO 2018 – Merită, sau nu? – [UNBOXING & REVIEW]

În curând rămân fără idei, atât eu dar mai ales cei de la Apple legat de denumirea noilor dispozitive lansate.

iPad-ul este probabil cea mai bine vândută tabletă din toate timpurile. Nu m-am uitat pe cifre, însă știu sigur că singura companie care încă mai vinde și mai face profit din tablete este Apple. Personal iPad-ul mi s-a părut cea mai bună tabletă pentru productivitate, pentru că na, eram obișnuit deja cu ecosistemul de la Apple și folosesc încă un iPhone.

Un alt argument foarte bun este acela că vechiul meu iPad Air generația 1, încă funcționează ca în prima zi. Acum a devenit tableta Arianei, dar o mai folosesc și eu din când în când pentru aplicațiile ce țin de casă. Mai dau drumul la lumini, la aspersoare, mai schimb muzica de pe ea sau pornesc un film pe televizor. Și funcționează atât de bine pe cât te-ai aștepta la câțiva ani după lansare.

Desigur, și Apple și-a schimbat puțin perspectiva asupra acestui segment de dispozitive. Mai au un iPad 2018 destul de ieftin, gândit mai mult pentru educație unde ai nevoie de un ecran mai mare. S-au concentrat însă pe segmentul tabletelor scumpe, destinate spun ei profesioniștilor și celor care își doresc multă putere pentru a fi cât mai productivi. Și chiar și așa, iPad Pro nu suportă un mouse pe Bluetooth. Serios. Chiar nu funcționează. Am încercat. Și eu și Marian, și deși se conectează la Bluetooth, pur și simplu nu îl vede ca pe un mouse, tocmai ca să cumperi eventual Apple Pencil. Nu am înțeles de ce această limitare, și și dacă aș înțelege-o, tot nu aș fi de acord cu ea.

Adică uită-te și tu la acest ecran superb de 13 inci. Poți să faci aproape orice pe el, să navighezi, să te uiți la filme, să desenezi. De ce nu poți conecta un mouse și o tastatură ca să faci și niște documente în Excel? Sau Sheets cum îi spune Apple.